Dizajneri koji su kreirali enterijer najtanjeg nebodera na svijetu podijelili su fotografije koje prikazuju njegovu luksuznu unutrašnjost.

neboder6

Njujorška firma Studio Sofield otkrila je unutrašnjost Steinway Towera, novoizgrađenog nebodera visokog 435 metara s pogledom na Central Park.

Ovom objavom je najavljen završetak raskošne građevine u centru Manhattana, koja je izgrađena na mjestu koje je nekada zauzimala kompanija Steinway & Sons.

Neboder s 91 spratom sadrži 46 stanova i dupleks. Fotografije koje su dizajneri objavili ovog mjeseca pokazuju raskošna predsoblja ukrašena krečnjakom, mermerom, čelikom i somotom, podove popločane sivim masivnim hrastom i originalna umjetnička djela Picassa i Matisa.

Prema Studiju Sofield, enterijer Steinway Towera je dizajniran da dočara veličanstvenost njujorškog zlatnog doba, perioda u kasnom 19. stoljeću kada su gradski bulevari bili oivičeni veličanstvenim vilama. Nalazi se u ulici Midtown, ispunjenoj blistavim zgradama, koja je postala poznata kao "Billionaire's Row".

Osnivač studija Sofield, William Sofield, rekao je za CNN da želi da u tornju predstavi nepogrešivo njujorški osjećaj.

"Svi smo bili na veoma luksuznim mjestima, ali ja sam želio da napravim zgradu koja ne može biti nigdje drugdje na svijetu“, rekao je.

"Želio sam stvoriti vrlo posebno iskustvo koje se može doživjeti samo u New Yorku", pojasnio je.

neboder1

neboder2

neboder3

neboder4

neboder5