Nakon što su kolumbijska pjevačica Shakira i španski nogometaš Gerard Pique postigli dogovor o svom razlazu, dvojac se navodno dogovorio i da proda svoju spektakularnu vilu u Barceloni gdje su prethodno živjeli zajedno.

shakira5

Naime, par je prošle sedmice postigao sporazum o starateljstvu prema kojem će se pjevačica odseliti u Miami s njihova dva sina Milanom i Sashom. Španski mediji sada prenose i kako je par odlučio da će prodati kuću u kojoj su zajedno živjeli, a očekuje se da njena cijena bude između 10,5 i 12 miliona funti.

shakira7

shakira6

Vila Shakire i Piquea od 380 metara kvadratnih, nalazi se u Esplugues de Llobregat, privatnom području koje je udaljeno od centra grada nekih pola sata vožnje.

Njene fotografije osvanule su na Twitter profilu Socialite, dajući uvid u unutrašnjost doma slavnog bivšeg para. Vidi se prostran dizajn u neutralnim bojama i modernim namještajem, dok se nazire spektakularni pogled na grad.

shakira1

shakira2

shakira3

shakira4

U posjedu vile je i mali nogometni teren koje je izgradio Pique, dok ima i vlastiti studio za snimanje te teretanu. Nekadašnji par često je dijelio fotografije i videozapise iz svog doma.

Inače, Pique trenutno živi u penthouseu sa svojom novom djevojkom Clarom Chiom Marti, dok Shakira boravi u porodičnoj kući. Očekuje se da će se pjevačica preseliti početkom Nove godine, nakon što se njen otac dovoljno oporavi da bi mogao putovati.

"Potpisali smo ugovor o starateljstvu. Naš jedini cilj je pružiti našoj djeci najveću sigurnost i zaštitu i nadu da mogu nastaviti sa svojim životima u sigurnom i mirnom okruženju", poručili su u zajedničkom saopštenju.

Ugledni katalonski El Periodico otkrio je da će Gerard biti s djecom 10 dana mjesečno, počevši od sljedeće godine, plus za vrijeme praznika.

To znači da će "penzionisani" nogometaš morati podijeliti svoje vrijeme između Španije i SAD-a, što već budi pretpostavke da će Španac potražiti i neki smještaj na Floridi, kako bi imao stalnu "bazu" na ovom području.