Prema nepotvrđenim glasinama, Marilyn Monroe je živjela ovdje sa muzičarem Rayom Anthonyjem, koji je bio vlasnik vile i u kojoj joj je jednom prilikom priredio zabavu.

Sherman Oaks u Kaliforniji, imanje sa zanimljivom holivudskom poveznicom, sada je na tržištu za 5,475 miliona dolara. Izolirani kompleks, koji se sastojao od glavne kuće s pet spavaćih soba i kuće za goste s tri spavaće sobe, nekoć je bio u vlasništvu jazz muzičara Raya Anthonyja, koji je bio popularni vođa velikog benda 1940-ih i 50-ih. Šuškalo se da je bio u vezi sa Marilyn Monroe, iako je 2018. godine 98- godišnji Anthony za The Hollywood Reporter izjavio kako su njih dvoje bili "samo prijatelji." Također se šuška da je legendarna glumica neko vrijeme živjela s njim u ovoj njegovoj vili.

Špekulacije na stranu, ono što se sigurno zna jeste da je Anthony u ovoj vili priredio veliku zabavu u čast Monroe 1952. godine i prema tvrdnjama agenta za nekretnine, u vili su boravili i drugi poznati gosti kao što su Quincy Jones, Sharon Stone i Gene Simmons.

Izvor