Vila u kojoj su živjeli bivši partneri Brad Pitt i Jennifer Aniston konačno je prodata. Riječ je o luksuznoj vili u koju su se bivši supružnici uselili, renovirali je, a zatim je prodali nakon razvoda 2006. godine.

Sada je ova kuća ponovo bila na tržištu, i to jako dugo. Tek kada su cijene pale zbog koronavirusa, uspjeli su je prodati, piše Busines Insider.

Ova nekretnina na Beverly Hillsu prodata je za 32,5 miliona dolara, što je popust od 34 posto na prvenstveno traženu cijenu od 49 miliona dolara.

Radi se o kući koja je izgrađena tokom 30-ih godina prošlog stoljeća i koja se prostire na 1040 kvadratnih metara, a originalno ju je dizajnirao slavni arhitekt Wallace Neff.

Na dva sprata se nalazi pet spavaćih soba i čak 13 kupatila, soba za bar, dnevni boravak s originalnim kaminom od bijelog mramora, a Jennifer i Brad sebi su napravili i kućno kino s velikim digitalnim projektorom.

Na prostranu kuhinju s crnim elementima i crno-bijelim pločicama nastavlja se trpezarija. Osim bara, to su ujedno i jedine sobe u kojima ne dominira bijela boja u uređenju.

Svaka je prostorija dobro osvijetljena s francuskim prozorima koji se prostiru preko cijelih zidova. Osim bijele, dominiraju neutralne boje. Na imanju, koje ukupno ima 4857 kvadratnih metara nalazi se i gostinjska kuća na dva sprata, vanjski bazen te teniski teren.

Cijelo je imanje uređeno u takozvanom kalifornijskom stilu, koji je arhitekt Neff i bio začetnik, a koji se u velikom dijelu oslanja na mediteranski i španjolski stil uređenja.