Naša čitateljka Lejla je u nedoumici kakve zavjese staviti u dnevni boravak. Stručna saradnica Enterijer.ba Sanja Ibraimović – Ljaić za njen enterijer savjetuje lagane, prozračne zavjese koje podsjećaju na skandinavski stil.


................................................................................
Poštovani,

šaljem slike mog dnevnog boravka. Zidovi su bijeli, ostalo je bež, a ovaj narandžasti ćilim može, a i ne mora biti tu.

Moje pitanje se odnosi na zavjese. Kakve zavjese staviti na mali prozor iznad radijatora, na vrata prema balkonu i na veliki prozor? Stan je na 8. spratu i ima odličan pogled na Hrasno.

 

 

Moj muž voli pogled i zato smo stavili velike prozore. Svakako želim da mi date i neki prijedlog za uređenje samog boravka, ukoliko možete.

Srdačan pozdrav,

Vaša Lejla

................................................................................

Poštovana,

na slikama koje ste poslali u prilogu može se reći da imate odličnu osnovu za jedan zanimljiv enterijer, ali prije svega želim da navedem pozitivne i negativne strane postojećeg enterijera.

Pozitivna strana enterijera

Pozitivna strana u enterijeru su svakako veliki prozori koji, osim što pružaju divan pogled, čine enterijer prozračnim i svijetlim. Ono što također doprinosi enterijeru je nepogriješiva kombinacija bijelih zidova i svijetlog drvenog parketa.



Prijedlog za sitne izmjene

Namještaj u dnevnom boravku je prilično jednostavan, što je pozitivno za manju površinu prostorije.

Međutim, ono što sam mogla primjetiti sa fotografija jesu različite vrste i boje drveta korištene za izradu namještaja. Ukoliko ne razmišljate o zamjeni namještaja, možete ofarbati komade koji najviše odudaraju u neku boju pa vašem izboru.

Narandžasti ćilim je prevelik i jako upadljiv s obzirom na veličinu vašeg dnevnog boravka, stoga savjetujem njegovo uklanjanje i odabir ćilima manjih dimenzija neke neutralne boje. Fokus stavite na kauč i dodajte jastuke raznih boja sa različitim uzorcima.

Moj savjet je da se prilikom preuređenja eterijera inspirišete skandinavskim stilom. Ovaj stil karakteriše jednostavnost i svježina. Dakle, držite se svijetle palete boja i maksimalnu pažnju posvetite detaljima.


Izaberite lagane zavjese

Što se tiče zavjesa preporučujem lagane svijetle zavjese, jednobojne ili sa što jednostavnijim uzokom. Odgovarajuće zavjese možete pronaći u Zart-u ili Kana N&N tekstilnoj konfekciji, koji nude jako širok izbor. Za više informacija o navedenim firmama kontaktirajte Bela Vida galeriju.



Lijep pozdrav,

Sanja Ibraimović – Ljaić, mr.arh
Stručna saradnica Enterijer.ba


Izvor fotografija:

www.ikea.com
www.homeinnovationideas.com
freshome.com

 

I vi možete dobiti BESPLATAN stručni savjet!

Pošaljite upit na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. koristeći upute objavljene ovdje. Nepotpuni zahtjevi neće biti odgovoreni.

Uzimajući u obzir veliki broj zahtjeva, odgovor ćete dobiti u roku od mjesec dana.

Sve odgovore objavljujemo u rubrici 'Pitajte, odgovaramo'.








Bela Vida Studio

Bela Vida Studio za projektovanje i izvođenje radova nudi efikasan, siguran i ekonomičan pristup uređenju domova i profesionalnih enterijera, uz poštovanje funkcionalnosti u uređenju i želja svakog klijenta.

Bela Vida Studio okuplja tim iskusnih, profesionalnih arhitekata i dizajnera koji posvećenim radom i zaganjem postižu vrhunske rezultate u arhitektonskim ostvarenjima na našem tržištu.