Jesen je vrijeme prelaska iz toplih ljetnih dana u ugodno hladniju sezonu. To znači da je vrijeme za promjene u vašem domu kako biste stvorili topao i ugodan ambijent za hladnije dane. Evo nekoliko savjeta o uređenju enterijera kako biste pripremili svoj dom za jesen.

 jesen

1. Promijenite boje

Jesen je poznata po bogatim i toplim bojama poput narandžaste, bordo, smeđe i zlatnožute. Razmotrite dodavanje ovih boja u svoj enterijer putem jastuka, tepiha, prekrivača i ukrasnih detalja. Ove boje stvaraju osjećaj ugode i topline u prostoru.

jesen1

 

2. Dodajte tople teksture

Teksture poput debelih tepiha, mekih prekrivača i jastuka od prirodnih materijala poput vune i pamuka čine vaš dom ugodnijim za hladnije dane. Razmislite o dodavanju ovih elemenata na kauče i stolice.

jesen2

 

3. Svjetlo i ambijent

Kako dani postaju kraći, svjetlo postaje ključno. Postavite svijeće, svjetiljke i lampione kako biste stvorili toplu i umirujuću atmosferu. Možete razmotriti i dodavanje zavjesa koje propuštaju svjetlo kako biste iskoristili prirodnu svjetlost.

jesen3

 

4. Sezonski ukrasi

Neka vaš dom odražava sezonu. Ukrasite prostor sa sezonskim ukrasima poput bundeva, suhih grančica i jesenskog lišća. Ovo će dodati autentičan jesenski osjećaj vašem domu.

jesen4

 

5. Priprema za hladnoću

Jesen može donijeti hladnije temperature, pa je vrijeme da provjerite stanje vašeg sistema grijanja. Provjerite radijatore i zamijenite filtere kako biste osigurali toplinu i učinkovitost tokom hladnih mjeseci.

 jesen5

 

6. Organizacija i čišćenje

Jesen je odlično vrijeme za temeljito čišćenje i organizaciju vašeg doma. Riješite se nepotrebnih stvari, organizujte ormare i ladice i osigurajte da je vaš dom spreman da u njemu duže boravite.

jesen7

 

7. Unesite prirodu unutra

Jesen je idealno vrijeme za unošenje prirode u vaš dom. Postavite lončanice i biljke koje se dobro snalaze u zatvorenim prostorima kako biste osvježili zrak i dodali prirodan osjećaj svom domu.

jesen6

 

Slijedeći ove savjete o uređenju enterijera, pripremit ćete svoj dom za jesen i stvoriti topli, ugodan prostor za sezonu koja dolazi. Uživajte u jesenskim čarima i udobnosti svog preuređenog doma.