Luksuzno uređenje stanova i kuća može biti prilično skupo. Ako ipak ne želite dati sulude svote novaca, a htjeli bi lijepo i moderno uređen prostor za boravak - donosimo nekoliko bitnih savjeta.

luksuz4

Sigurno ste već razmišljali o tome kako unaprijediti svoj dom kako bi zračio luksuzom, a istovremeno ne trošeći previše novca. Kada radite preoblikovanje svog doma, ključno je usmjeriti pažnju na male detalje i trikove koji će mu dati luksuzan izgled.

 

Rasvjeta

Pravilno osvjetljenje igra iznimno važnu ulogu u uređenju svakog prostora, a ako želite stvoriti efektnu igru svjetla, preporučuje se korištenje LED rasvjete. Ako imate priliku u svom enterijeru, razmislite o postavljanju većeg lustera iznad trpezarijskog stola, što može dodatno istaknuti estetiku prostora. Dodatno, postavljanjem podnih svjetiljki u blizini kauča i manjih svjetiljki na komodu možete postići ravnotežu između funkcionalnosti i dekorativnog osvjetljenja u vašem domu.

luksuz2

 

Sklonite nepotrebne stvari

Stvari koje ne koristite, a nalaze se u prostoru vašeg boravka, narušavaju izgled vaše prostorije. Za moderni i luksuzni prostor ključan je i minimalizam.

luksuz5

 

Ukrasne biljke

Dekorativno bilje, kao i biljke općenito, imaju tendenciju "podići" izgled prostora. Izgleda efektno i daje osjećaj ugode. U većim prostorima, razmislite o korištenju većih zelenih biljaka, posebno onih koje se mogu postaviti u uglove prostorije. Za manje prostore kao što su stanovi ili manje sobe, orhideje su odličan izbor za ukras doma.

luksuz3

 

Odabir tepiha

Da biste postigli luksuzan izgled u svom dnevnom boravku, preporučujemo postavljanje debljeg tepiha, idealno antialergijskog i udobnog, bez obzira na tip podnog grijanja. Postoji veliki izbor takvih tepiha kako biste postigli željeni estetski efekt u svom domu.

luksuz6

 

Slike na zidovima

Razmotrite mogućnost umetanja visokokvalitetnih kopija poznatih umjetničkih djela kako biste obogatili svoj dom, čak i ako originali trenutno nisu dostupni zbog cijene. Ako niste u mogućnosti nabaviti umjetničke reprodukcije, razmislite o postavljanju velike slike ili atraktivnih tapeta na jedan zid u dnevnom boravku. Međutim, važno je izbjegavati takvo uređenje na zidu na kojem se nalazi televizor kako biste izbjegli umor očiju uzrokovan uzorkom tapete.

luksuz1