Plafoni ne moraju uvijek biti dosadno bijeli i ukrašeni samo uobičajnim lusterom.

................................................................................

 

 

 

 

 

Osim zanimljive ideje o bojenju plafona u različite boje, razmislite i o drugim neobičnim načinima ukrašavanja “petog zida”.
Odvažite se i budite drugačiji. Evo šta vam mi savjetujemo!

 

Plafonski dodaci

Štukature su odličan način da uokvirite prelijepo okrečeni plafon. Ukoliko ih postavite na vrhove zidova i na krajeve plafona, imat ćete utisak da su plafoni viši nego što zaista jesu. Ukoliko imate baš nizak plafon, postavite štukaturu ili obrub tapete samo na plafon. To će podizati pogled prema gore i učiniti plafon višim.

 

 

 

 

 

Tapete na plafonu

Postavljenjem tapeta na plafonu također ćete prekriti sve njegove nedostatke. Reljefna tapeta prostoriji može dati rustikalni izgled, a ne mora se koristiti na cijeloj sobi. Plafon se može uokviriti obrubom tapete ili drvenom štukaturom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prekrivanje nedostataka na plafonu

Ukoliko vaš plafon ima neravnine, postoje različiti načini da ih prekrijete. Da biste zamaskirali električne žice ili pukotine na plafonu, postavite vještačke grede.

Neugledni plafon može se prekriti drvenim panelima ili lamperijom. Paneli se mogu ofarbati u boju koja će se uklopiti u stil vaše sobe, te joj podariti intimniji izgled.

 

 

 

Izvor fotografija:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4