Ako volite peći kolače, vaša je kuhinja vjerovatno u neredu nakon što koristite brašno, a čišćenje može trajati vječno. Bez obzira kako odlučite presipati brašno u zdjelu za miješanje - bilo da koristite kašiku, sipate ga iz kesice ili ste isprobali neki drugi kuhinjski pribor, čini se nemogućim zadatkom ne prosuti ga posvuda. Ali, uz mutilicu nećete više prosipati.

brasnomutilica

Na društvenim mrežama podijeljen je ovaj trik. Kako bi dokazali koliko dobro trik radi napravljen je test i na videu se vidi kako neko hoda kuhinjom s brašnom u mutilici, a ono se nigdje nije prosulo, u poređenju s katastrofom koja se dogodila kada su koristili kašiku na početku videa.

 

U komentarima su ljudi bili zadivljeni ovim trikom, a neki su rekli da je promijenio njihov pogled na pečenje kolača. Ipak, nisu svi bili oduševljeni. Neki su napisali da ovaj trik ne rješava probleme i predložili druge načine.

- Evo pravog trika. Stavite nekakav peškir na svoje radno mjesto. Stavite vreću s brašnom i zdjelu na peškir. Koristite kašiku i mjernu posudu da izmjerite brašno. Prosipajte sve preko peškira ako želite. Nakon što završite, istresite peškir u sudoper i bacite ga u pranje. Lagano - bio je jedan prijedlog.