Kada ste ograničeni vremenom, a očekujete goste ili ne možete više trpjeti nered i prašinu, odradite čišćenje od 20 minuta. Počnite s dezinfekcijskim maramicama s kojima ćete očistiti većinu površina.

dom ciscenje

Stručnjakinja za čišćenje otkriva kako brzo očistiti cijeli dom u dvadesetak minuta. Kaže kako to ne mora biti naporan, beskrajan zadatak. Održavanje doma urednim u kratkom roku savršeno je kada ste u stisci s vremenom.

- Savršeno je ako se osjećate preopterećeno ili vam dolazi društvo i morate očistiti prostor - rekla je u videu pokazujući brzu metodu čišćenja kojoj je vjerna.

Počevši od kupatila, savjetuje nabavku dezinfekcijskih maramica za brisanje površina.

- Očistite kupatilo najbolje što možete i gotovi ste. Pređimo na kuhinju, očistite sudoper, stavite sve u mašinu za suđe, upotrijebite maramice da obrišete mikrovalnu pećnicu, frižider i radnu ploču - predlaže ona.

Sljedeća je dnevna soba.

Uzmite praznu korpu za veš i u nju bacite sve stvarčice i predmete. Odložite to u ormar pa se time pozabavite kasnije. Obrišite na brzinu prašinu sa svega, a nakon toga možete upotrijebiti usisivač, po mogućnosti štapni, za čistoću cijelog prostora, uključujući i namještaja.

Poprskajte malo osvježivača po prostoru, pospremite hodnik i gotovi ste.

- Trebalo mi je doslovno 20 minuta za sve ovo - rekla je žena.

- Obožavam ovo. Jednom dnevno svakoj sobi posvetim pet minuta za čišćenje, a sa šest soba to je 30 minuta - glasio je jedan komentar.

- Čekam da djeca odu spavati i onda mogu sve počistiti u roku od 30 minuta. Ali, nećemo pričati o gornjem spratu - našalio se drugi.