Otisnute mjerne posude ne bi trebale ići u mašinu za suđe jer će brojevi na posudi izblijediti nakon nekog vremena. Tu su i oštri noževi koji bi mogli zahrđati ako ih redovito perete u mašini.

masinazapranjesudja

Stručnjaci za čišćenje otkrili su koja četiri predmeta ni u kojem slučaju ne smijete stavljati u mašinu za suđe. AO.com je na svom TikTok profilu podijelio koristan video u kojem objašnjavaju šta ne treba stavljati u mašinu.

Video su započeli s tanjirima koji su bili razbijeni i sada su ponovno zalijepljeni. Naime, vrlo je vjerovatno da će se takvi tanjiri ponovno slomiti. Drugi predmet koji je zabranjen za mašinu su oštri kuhinjski noževi.

Iako možda zvuči primamljivo pustiti mašinu da odradi svoju čaroliju, stručnjaci objašnjavaju da je ovo veliko ne. Proces pranja u mašini za suđe može uzrokovati to da vam oštri kuhinjski noževi zahrđaju i otupe.

- Drvene daske za rezanje su sljedeće na popisu jer će se vlakna na drvenim daskama za rezanje širiti i pucati - dodali su.

Nakon samo jednog ciklusa bit će neravnomjerno oblikovana i nestabilna. Na kraju, spomenuli su i otisnute mjerne posude koje također ne bi trebale ići u mašinu za suđe. Razlog je taj što će brojevi na posudi izblijediti nakon nekog vremena.

Nakon što su podijelili ove savjete sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, privukli su pažnju mnogih ljudi te skupili puno lajkova i pregleda.