Pripremanje luksuzne kupke i uživanje u njoj mnogima predstavlja vrhunac dana. Ali ako niste osoba koja uživa u kupki u kadi, postoji jednostavan način da iskusite ovaj trend u kupaonici – buketi od eukaliptusa za kupanje.

Iako ovo nije najnoviji trend, vrlo je koristan, a uz to i lijepo izgleda. Ali i sama estetika je dovoljan razlog da objesite buket eukaliptusa u svoj tuš.

Osim što se eukaliptus vješa pod tuš zbog ugodne arome, zapravo je korisniji nego što mislite.

Sezona prehlade i gripe je na početku, a parni tuš može učiniti čuda za oslobađanje vaših dišnih puteva. Pa, upravo eukaliptus pozitivno utječe na gornji respiratorni sistem.

Para zapravo oslobađa esencijalna ulja unutar biljke koja mogu pomoći u uklanjanju začepljenja i upala.

Kako biste najbolje iskoristili ove blagodati, preporučuje se udisanje pare oko pet minuta, što bi trebalo biti dovoljno da se pročiste dišni putevi u vašem tijelu. Čak i ako niste bolesni, miris eukaliptusa odličan je za opuštanje i uklanjanje stresa.

Ako želite potražiti svježi eukaliptus, lokalna cvjećara može biti dobro mjesto za početak.

Bez obzira na to želite li ublažiti prehladu ili samo želite da vam tuš bolje miriše i izgleda, za to vam neće trebati puno posla. Jednostavno dodajte nekoliko grančica u tuš i poslužit će vam sve dok se ne osuše, a prema onima koji su to isprobali – to je i do dva mjeseca.

Ako ste više osoba za kupanje u kadi, isti učinak možete stvoriti solima za kupanje koje uključuju esencijalna ulja eukaliptusa ili dodavanjem eteričnog ulja eukaliptusa u sobni difuzor.

Izvor