Ovaj projekat je odličan za bilo koje kupatilo. Potrebne su samo tri vrste materijala: gumena prostirka, vruće ljepilo i 175 čepova za vino.

...............................................................................................................

Alati

  • džepni nož (oštar)
  • daska za rezanje (ona koje vam neće biti žao ako bude malo oštećena)
  • kružni rezač i podmetač
  • dugački linijar
  • pištolj sa vrućim ljepilom
  • šmirgl papir

1. Svaki čep prerežite preko pola po većoj dužini uz pomoć oštrog džepnog noža. Budite strpljivi i pažljivi da se ne porežete. Najbolje je da koristite prirodne plutane čepove koji su slične dužine i širine. Išmirglajte donji dio ukoliko je neravan.

2. Postavite čepove u pravougaoni oblik, s tim da ravnu stranu okrenete prema dole. Koristite linijar kako biste se pobrinuli da postavka čepova što više odgovara formatu pravougaonika. Ovaj podmetač je veličine 76 x 45 cm.

3. Izmjerite i izrežite gumenu rupičastu prostirku na željeni format uz pomoć kružnog rezača i linijara.

4. Prebacite vanjske čepove na gumeni podmetač i zalijepite ih za vanjski dio. Nanesite ljepilo na ravnu stranu čepa i pritisnite jako da se zalijepi za prostirku. Obrišite sav višak ljepila prije nego se u potpunosti stvrdne, ali tek nakon što se ohladi (tako da se ne spržite).

5. Čim ste stavili okvir, prebacite i ostatak čepova na odgovarajuću poziciju na prostirci. Vjerovatno ćete morati mijenjati poziciju čepova tako da se svi uklope. Nakon što sve čepove poredate, ostavite ih da se osuše i prostirku možete postaviti u kupatilo.

Izvor