Keramičke saksije savršen su materijal za bojenje, ukrašavanje i male kreativne kućne projekte. Možete iskoristiti saksije koje već imate ili kupiti nekoliko jeftinih komada u odgovarajućoj boji.

naslovna

 

Jednostavno farbanje

Saksije jednostavno okrenite naopako, otvorom ka dolje, i na njihovo dno naspite farbu te laganim kružnim pokretima pustite da farba klizne niz rubove saksije.

pots before 640x457

pots step 1 640x895

Nemojte koristiti papir kao podlogu jer će se saksije zalijepiti. Umjesto papira koristite drvenu ploču/šperu ili komade starih keramičkih pločica, preostalih od radova u kući. Na ovaj način dobit ćete divno obojene saksije za vaš vrt, balkon ili kuću.

pots step 2 640x895

pots step 3 640x895

Manje saksije možete koristiti i za druge stvari kao što su držanje olovaka ili drvenih kašika. 

Vaš lični uradak

Rezultat ovog projekta su dizajnirane saksije, vaših ruku djelo, koje možete postaviti bilo gdje u vašem domu. U kombinaciji sa ljepotom zelenih biljaka ili cvjetnica, ovako ukrašene saksije izgledaju sjajno, a farba koja se pruža od dna prema vrhu daje dojam kao da vaše cvijeće raste iz trave. Igrajući se bojama i oblicima saksija za cvijeće, unijet ćete u svoj dom radost i svježinu na vrlo jednostavan i lak način.