Tapecirani namještaj najjednostavnije je očistiti na već dobro poznat način - bogatom pjenom koju ste napravili uz pomoć mlake vode i tekućeg deterdženta.

ciscenjesofe

Nakon čišćenja pjenom poslužite se drugom čistom i navlaženom krpom da pokupite pjenu i nečistoću koju je sapunica izvukla.

Za brže i učinkovitije sušenje namještaja nakon čišćenja vodom i sapunicom, poslužite se fenom za kosu.

Pažljivo sa baršunom

Jedino u slučaju namještaja koji je presvučen baršunom nemojte koristiti vodu i deterdžent. Namještaj od baršuna iščetkajte solju, pa nakon toga dobro usisajte.

Ukoliko tvrdokorne mrlje na namještaju tretirate nekim jačim hemijskim sredstvom, ne zaboravite očišćen i vlažan dio tkanine odmah osušiti uz pomoć fena za kosu što će spriječiti ostajanje bjeličaste fleke na mjestu čišćenja.

Mali trik sa sirćetom

Tapecirani namještaj se mnogo prlja. Pored prljanja dodirom, prolijevanja tekućine i mrlja od hrane koje se dodatno utrljavaju u tkaninu sjedenjem, tapecirani namještaj izložen je i raznim mirisima od kuhanja ili duhanskog dima.

Mirise možete lako pobijediti uz pomoć malog trika koristeći alkoholno sirće, vodu i mirisno eterično ulje.

ciscenjesof1

Pomiješajte jedan decilitar sirćeta i litar vode. Pamučnu krpu namočite u ovu mješavinu, dobro iscijedite i istrljajte kauče i fotelje. Ostavite da se dobro osuši. Miris sirćeta će brzo izlapiti, a zajedno sa njim nestat će i drugi neugodni mirisi.

Za dodatak lijepog mirisa u malo vode dodajte desetak kapi eteričnog ulja i ponovo pamučnom krpom istrljajte namještaj. Soba će odisati divnim mirisom!