Moderan i jednostavan enterijer je ono što opisuje sobe Olimpijskog sela u Stratfordu, koji se nalazi u istočnom dijelu Londona. Jako puno pažnje je usmjereno na sitnice u toku dizajniranja i na udobnost – koja je bila glavni zadatak dizajnerima.

..................................................................................





Visoki kriteriji pri uređenju

Stanovi olimpijskih sportista za predstojeću Olimpijadu u Londonu, spremni su za useljenje. Apartmani, kojih ima 2 818, uređeni su u modernom stilu, sa detaljima u vedrim bojama i svakim komadom namještaja specijalno dizajniranim za maksimalnu udobnost i odmor sportista.

S obzirom na to da su sobe mjesto gdje se provodi mnogo vremena, iz samog vrha organizacije Olimpijskog komiteta uslijedile su naredbe da se svi madraci za spavanje posebno testiraju, da i najveći koferi odgovaraju prostoru ispod kreveta, kao i da vrata imaju posebne mehanizme za bešumno zatvaranje. To su samo neki od segmenata uređenja koji su morali biti ispunjeni i koji su, sudeći prema reakcijama prisutnih - potpuno ispoštovani.

Ugradnja oko 16 000 kreveta, 9 000 ormara i 11 000 sofa je pri samom kraju, a na projektu uređenja i ugradnje namještaja radi tim sa preko 50 ljudi.





Izvori fotografija


www.insidethegames.biz
www.dailymail.co.uk