Enterijer.ba se priključuje akciji prikupljanja pomoći za porodicu Živojević kojoj je potreban sudoper. Priču o majci sa dva sina koji imaju posebne potrebe, objavljujemo u cjelosti. 

zivojevic

Titovo kumče je bio njen rahmetli muž Fikret. Deveto dijete u porodici. Jedno od četiri hiljade onih kojima je u vrijeme Jugoslavije kumovao predsjednik Josip Broz Tito.

- Eto tu dole je bila ta kuća ispred koje su se slikali - pokazuje mi prstom.

zivojevic3

zivojevic1

zivojevic4

Muž ju je napustio prije nekoliko godina. Ostala je da sama brine o dva sina koji imaju mentalne teškoće. Smajo ima 34 godine, a Mirza je godinu dana mlađi. Obojica su članovi Udruženja osoba sa posebnim potrebama u Goraždu.

- Njih dvojica najviše vole cijepati drva. Po cijeli dan bi to mogli raditi. Evo pogledajte šta su mi nacijepali - s ponosom govori majka o svojim sinovima.

Osim cijepanja drva, vole oni i druženja koja ponekad organizuje predsjednica Udruženja Emira Hodžić. Išli su jednom na izlet u Sarajevo, a jednom i u Neum.

- Po cijelu noć ne spavaju ako ujutro trebaju negdje ići. Jedva čekaju - kaže ona.

Ali druženja su rijetka. Donacija je sve manje, a potrebe sve veće.

zivojevic5

zivojevic2

zivojevic7

- Ma kad biste mi kako mogli ovu sudoperu kupiti. To mi treba. Sva je istruhla. Stara. - pitala nas je kad smo joj donijeli paket sa osnovnim namirnicama.

Sudoper sa tri gornja i tri donja elementa smo pronašli na sniženju u Bingu u Goraždu. Košta samo 339 KM ukoliko ga kupimo do 8. januara. Zato nam treba vaša pomoć, jer mi već sutra idemo ponovo u Goražde i nosimo pakete za narednih 10 porodica koji imaju jedno ili dvoje djece sa posebnim potrebama. Do sada smo isporučili pakete za 21 porodicu u Goraždu, Vitkovićima, Sadbi, Lukama, Kaošticama, Osanici, Mašićima i Živojevićima.

zivojevic6

Donacije možete uplatiti na:

ℹ️ Fondacija "Second"
Sarajevo - Novi Grad
1413115320025053
Obavezna naznaka: Za porodicu Živojević


🌐 Za uplate iz inostranstva
IBAN: BA391413115310005729
SWIFT: BBIBA22XXX, Bosna Bank International DD Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
Beneficiary: Fondacija Second, Sarajevo - Novi Grad, Bosna i Hercegovina


🆕 PayPal: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.