Jučer je otvoren The River Coffee & Restaurant, novo mjesto, koje je dodatno obogatilo gastronomsku ponudu grada Sarajeva, a od subote, 25.7.2020. ovaj objekat primit će i svoje prve goste.

The River Coffee & Restaurant nalazi se na Ilidži, odnosno na adresi Hrasnička cesta broj 6. Restoran je smješten u dobro poznatom objektu, koji je naporima Općine Ilidža u posljednjem periodu doživio potpunu rekonstrukciju.

Nekadašnja "Vrtlarska kuća" predstavljala je poznato mjesto za stanovnike Ilidže, ali i grada Sarajeva, a jučer je zasijala u novom ruhu, koje će, sigurni smo, privući veliki broj gostiju.

U svojoj ponudi The River Coffee & Restaurant nudi veliki izbor ukusnih jela iz domaće, internacionalne, ali i arapske kuhinje, te predstavlja spoj istočnih i domaćih ukusa, kakav je unikatan u gradu Sarajevu.

"Radujemo se što smo svečano otvorili The River Coffee & Restaurant, te s nestrpljenjem očekujemo druženja s našim gostima, koje počinje od 25. jula. Kao društveno odgovorna firma, odlučili smo se za otvaranje ovog restorana u vrijeme pandemije COVID-19. Zaposlili smo određen broj osoba koja će raditi u restoranu i na taj način podržali domaću privredu u ovim zahtjevnim vremenima", rekla je voditeljica restorana, Fatima Pobrklić.

"U našem restoranu nastojimo koristiti najkvalitetnije namirnice, detaljno smo pripremili meni i nadamo se da će naši gosti biti zadovoljni. Lijepa i velika ljetna bašta, poseban ambijent i ukus, su ono, što karakteriše naš restoran", dodala je ona.