U sarajevskoj galeriji Bela Vida sinoć je predstavljena 17-ta mjesečna postavka koja nosi naziv 'Svježina koralnih obala'. Inspiracija za ovu postavku bila je Australija, koja je poznata po nekoliko rajskih plaža čiji su pejzažni tonovi preneseni u enterijer.

................................................................................................................................................................

- Pravi podsjetnik svježine, opuštanja i odmora mnogima su duga prostranstva koralnih obala. Upravo takav enterijer bio je u žiži interesovanja kreativnog tima Bela Vide. I ova izložba, kao i sve prethodne realizovane u Bela Vida galeriji, nastala je odabirom proizvoda originalnog dizajnerskog rješenja, a dostupnih na bh. tržištu – rekla je Belma Mujezinović – Pribilović, direktorica Bela Vide.

Stručni tim je ovog puta predstavio Simpo, JUB, Kazaz, Dekor Centar, Philips, Grantto Design, Metal Arte, Ligne Pure, ABV sistem, Senso, Home Sweet Home i Svijet ljubimaca.

Na postavci su izložene i umjetničke slike Alise Teletović koja je ostvarila zapažen uspjeh u Australiji, te radovi mlade umjetnice Nine Jurešić.