Nalazi se u glavnom gradu Danske - Kopenhagenu i tamošnji magazin Bolig Magasinet je njegovoj vlasnici Büsri Demirhan dodijelio titulu Instagramerke mjeseca.

mali danski stan

Razlog tome je što je ova studentica pametno dizajnirala svoj stan od 47 kvadratnih metara. Nije potrošila puno novca, a njen dom je funkcionalan i ima stila.

Evo šest pametnih ideja za mali prostor koje čine veliku razliku!

1. Okrugli sto

Okrugli stolovi imaju manju površinu od kvadratnih stolova i stoga zauzimaju manje prostora - i mogu se stisnuti u usko mjesto. Osim toga, ne rizikujete da butinom udarite u njegov ćošak dok prolazite.

Small danish apartment 3

Small danish apartment 11

 

2. Dodatni prostor za pohranu

Büsra je iskoristila mrtvi prostor iznad kuhinjskih ormarića za odlaganje rijetko korištenih predmeta. Drveni držač za čaše smješten je između gornjih i donjih ormarića.

Small danish apartment 14

Small danish apartment 15

 

3. Mislite tanko

Uski namještaj - poput ovog staklenog ormarića idealan je za male prostore.

Small danish apartment 7

 

4. Montaža na zid gdje je moguće

TV ravnog ekrana je ušuškan među okvire na zidu dnevne sobe, ostavljajući pod čistim. Zidni namještaj je odličan za male prostore jer vam pomaže da u potpunosti iskoristite vertikalni prostor i stvorite prozračniji osjećaj.

 Small danish apartment 16

 

5. Od zida do zida, ogledalo

Jedna cijela strana dnevnog boravka rezervisana je za prijeko potrebno odlaganje. Korištenje zatvorenog skladišta ne samo da pomaže da prostor izgleda čist i bez nereda - već i ogledalo pomaže da se prostorija vizuelno poveća. Sjajno!

Small danish apartment 10

 

6. Budite kreativni

Prostor za garderober u uglu dnevne sobe uređen je kao spavaća soba za Büsru i njenog muža. Jednostavna zavjesa preko vrata pomaže da prostor ostane privatni bez osjećaja da ste zatvoreni.

Small danish apartment 18

Small danish apartment 19

Small danish apartment 13

Nadamo se da vam je ovaj lijepi prostor dao obilje ideja ako trenutno opremate mali prostor - ili imate manje sobe u svom domu!

Više fotografija Büsrinog doma možete vidjeti na @busrademiirham.