Poseban je izazov svakog dizajnera osmisliti enterijer koji je funkcionalan i lijep, posebno kada su vam najveća ograničenja upravo – kvadratura i budžet.

Iza ovog projekta stana u Parizu stoji talentovani mladi dizajner enterijera Constance Oulès. Inspiriran umjetničkom četvrti Montmartre, osmislio je lijep i ugodan enterijer – i to s malim budžetom. Tako je potpunom renovacijom nekadašnjeg tamnog i skučenog prostora, mali stan u Parizu postao je prava urbana oaza u kojoj je iskorišten svaki kutak doma.

Stan je podijeljen u nekoliko ključnih zona – spavaća soba, kupatilo i dnevni prostor koji uključuje boravak, kuhinju i trpezariju. Iako pretežno prevladava bijela, kontrast čini antracit siva boja – kako na klupi u trpezariji, tako i detalji poput ogledala na zidu ili crni stolići retro dizajna.

Mali hodnik postao je spremište za sve sitnice poput knjiga, ploča i okvira za slike, a kuhinja je u svijetlim nijansama prirodnog drveta kako bi se u enterijer unijelo što više svijetla.

Cijeli enterijer osvježen je trendi pastelno ružičastim trosjedom u dnevnoj zoni, dok je spavaća soba u pastelno zelenoj boji pistacija.