Kada na raspolaganju imamo prostor od 23 kvadrata često nam se čini da u njega nije moguće smjestiti sve što nam je potrebno za život, ali uz dobru organizaciju prostora i pametno korištenje svakog kvadrata život u takvom stanu može biti vrlo ugodan. 

Takav primjer je i ovaj studio apartman koji je dobio pomalo neočekivanu, ali svježu ružičastu boju nakon obnove. Tamnija nijansa ružičaste boje upečatljiv je detalj koji daje karakter ovom izvrsno organiziranom mini enterijeru, čineći ga posebnim u moru malih stanova.

 

Uz to, funkcionalnost nije u sukobu sa stilom, što znači da čak i mali studio apartman kao što je ovaj možemo organizirati na atraktivan način. Srećom, visina stropa je u ovom slučaju omogućila izgradnju male galerije za smještaj kreveta, pa je ostalo dovoljno kvadrata za organizaciju dnevne zone.

Fokus obnove je bio na praktičnom i funkcionalnom ukrašavanju manjih cjelina: kuhinje, dnevnog boravaka i prostora za trpezariju, dok je prostor ispod kreveta pretvoren u praktični ormar. Ovo rješenje je moguće u gotovo svim kućama izgrađenim početkom prošlog stoljeća, u kojima visina stropa prelazi tri metra.

 

Odabir jedne boje koja je glavna poveznica uređenja još jedan je sjajan trik, a pomogao je u stvaranju posebnog karaktera. Ovdje su ružičasti i zemljani tonovi prostoru dali ženstven i romantičan karakter, dodajući mekoću, udobnost i sjaj. To se odnosi na veće površine, kao i na dekoraciju, dok su zid iza kuhinjskog namještaja, drveni pod, vrata i strop u bijeloj boji.

 

Uprkos maloj veličini u stanu ne manjka dekoracije i cvijeća. Osim toga, stan ima i malu zidnu galeriju, a element koji se posebno ističe je spektakularno okruglo ogledalo iznad sofe. Ovaj upečatljiv detalj savršeno pristaje ovom stanu koji nas je osvojio, a vas?