Dizajn enterijera konstantno teži ka postizanju funkcionalnih rješenja za male prostore, koji će u isto vrijeme zadovoljiti kako funkcionalne tako i estetske kriterije modernog društva.

Donosimo vam idejno rješenje koje se hvata u koštac s malim prostorom, te kao rješenje nudi namještaj na razvlačenje i skrivene ormare i ostave, dizajnirane na način da čine funkcionalnim svaki kutak i procjep u vašem prostoru. 

1

2

Zbirka lukavo osmišljenih komada namještaja čini da stan zadrži otvoren prostor koji je moguće koristiti na nekoliko različitih načina i koji se prilagođavaju svakoj primarnoj ili sekundarnoj životnoj potrebi savremenog društva. U ovom stanu, ništa nije onako kakvim se čini. 

3

4

6

Naigled kompaktna kuhinja ima mogućnost da se iz ostrva na sredini kuhinje izvuče radni ili trpezarijski stol za dvoje. Ista skromna kuhinja sa trpezarijom može se transformisati u veliki stol za osam ljudi, te stoga ne morate brinuti kamo da smjestite sve prijatelje koji vam dođu na druženje ili na svečani ručak povodom praznika.

Kada druženje završi, stolice se uredno poslože u namijenjenu ugradbenu ostavu, a jedini trag da je u vašem stanu bilo toliko ljudi jeste prljavo posuđe, koje je ostalo poslije večere.

8

11

12

Da bi se dobilo dovoljno prostora za tako veliku trpezariju, potrebno je izmjestiti zonu dnevnog boravka u spavaću zonu. To je sasvim lako, ako imate zidni krevet. Veliki krevet čak možete pretvoriti i u moderni kauč, kao dodatnu opciju za sjedenje, koji se opet može i sakriti po potrebi. 

13

14

16

19

TV, zahvaljujući šinama, može se dislocirati na način da ga je moguće gledati iz svake zone, a iza sebe krije još jednu sofa opciju. U slučaju da imate goste, koji planiraju prenoćiti kod vas, ova sofa se može pretvoriti u udoban krevet.

Izvor