Nakon objave članka Vlasnici mačaka otporniji na koronavirus i poziva da nam dostavite fotografije vaših maca, bili smo zatrpani porukama.

Hvala svima koji su nam se javili, a ostale pozivamo da to učine putem emaila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem poruke u inbox. Možete poslati i samo link sa vašeg Facebook ili Instagram profila ukoliko je objava javna.

Ubuduće svakog vikenda objavljujemo fotografije vaših ljubimaca. Po mogućnosti, pošaljite nam fotografije na kojima se vidi i enterijer vašeg stana.

A evo i ovosedmičnih krznenih ljepotica i ljepotana koji uljepšavaju život svojim vlasnicima i njihov imunitet čine jačim i otpornijim. Barem tako stručnjaci tvrde. 

Floki je mali žuti djecak koji je skoro došao u naš dom. Naše novo klupko sreće koje ima tri mjeseca, voli da se igra, grize i neumoran je 🙃.

Lea je naša dama koja ima četiri godine, voli da spava, da se mazi kad je njoj ćeif i da ima svoj mir koji nema više jer je Floki sve poremetio

Jasmina Mahmutagić - Tokmo

 

Moj Džundžule. Zbog toga što je mali i sisa na prazno, zovem ga još i Sisoje. Pojačajte ton da čujete kako prede i mlacka. Pozdrav iz Makedonije.

Ksenija Veljković

 

Imam šest mačaka. Puno ljubavi i truda sam uložila, ali mi se vratilo 100 puta.

Lola Pavlićević

 

 

Zen veličanstveni😊 Zaigrani mali tvrdoglavko koji ne prihvata NE😂

Aida Kadić

 

 

 

Arči je veseo, radoznao, zijančer, mahalac, pun pozitivne energije i naravno, kao i svaki ljubimac za svog vlasnika, jednostavno neodoljiv.

Archi Arci

 

Dobila je ime Honey💗 Ne znam da li je izbačena ispred firme gdje radim ili sama došla! Bila je loše, nije mogla ni na nogice, jer nije ništa jela. Uzela sam ju, spremila u kartonsku kutiju i kad je završila smjena, stavila ju u papirnatu vrećicu i sa mnom je u busu došla kući! 😍 Honey se oporavila. Trebala sam joj tražit dom, al donijela sam odluku da ostaje sa ostatkom ekipe koja se sastoji od još šest njih, sve spašene😍 Tako da je sada brojno stanje šest cura i jedan dečko😍💗

Anđa Klarić Soldan, Hrvatska

 

Cicko. Jako umiljat, voli spavati sa mojim devetogodišnjim sinom. Voli se maziti. Voli da ga češemo, a voli i pozirati. 🙂 Razigran trči po stanu.

Lejla Gušo, Sarajevo

 

 

 

 

Kiky, mala slatka, razigrana maca.

Rusmira Murtić Nikolić

 

 

 

Mimi, Mrva, Sejo, i Dječak.

Izabel Memić, Sarajevo

 

To su naše dvije duše, Majka i Šećer, a i jesu majka i kći. Sa nama su više od 10 godina. Možda je glupo, ali mi i razgovaramo, naročito sa Majkom. Igramo se i sakrivanja, a najviše vole da spavaju na ruci. Majka je ova sa bijelim ispod vrata. Veliki pozdrav iz Sarajeva 😉

Alma Zubetljak

 

Ovo je Brko, maca koja "priča", samo je mi ništa ne razumijemo. Brko je lijep, Brko je pametan, Brko je glavna faca. 🥰

Katarina Bakula

 

Ovo je Maša, domaća dugodlaka mačka. Vjerovatno mješavina perzijske i neke druge vrste. Izrazito lijena mačka koja veći dan provede spavajući. Ne voli biti sama u stanu, pa mjauče kada napuštamo stan. Maša je nađena na ulici i udomljena prije 10 mjeseci.

Admira Mehmedinović, Dubai

 

Ovo su Cican i Tigy. Nekad se vole kao što se vidi na slici, ali nekad i ne, pa nam cijela kuća odjekuje od njihovog ganjanja. Cican (sijamski mačak) inače voli samo jesti, spavati i uživati, dok je Tigy razigraniji, željan pažnje.

Dragana Brkić

 

 

Ma bez moje Cicke i njenog podmlatka ništa. U ovim za mene teškim danima (zbog smrti majke), gledam nju onako brižnu i njih razigrane i luckaste i polako "dolazim sebi"... ima Nešto tu...

Alma Beba Musić

 

Ime mi je Maša, jako sam umiljata, volim da se puno igram i da se penjem na grane.

Dženana Dženi Simonović

 

Ime joj je Šećer, a ime joj govori o naravi i karakteru...

Sabahudin Zubetljak