Belgijanac Corentin Dombrecht dizajnirao je ovu modularnu policu za knjige nazvanu Mačija biblioteka. Inspiraciju za ovu divnu policu Corent je dobio nakon što je saznao za mačku Pages koja živi u biblioteci u Kanzasu (SAD).

.................................................................................




 

Jednostavan i dopadljiv dizajn

Za izradu Corentin je koristio drvo breze. Polica nije bojena niti premazivana uljem ili lakom jer je Corentin smatrao da bi takvi završni premazi mogli stvoriti sklisku površinu za mačije šapice.

Na samom vrhu ugrađena je korpa u kojoj se vaša maca može odmarati i s visine posmatrati šta se dešava dole na zemlji, nakon što se jednostavno popne uz police napravljene tako da čine lako savladivo stepenište.








Prostor za sve

Uz ovakvu kućnu biblioteku ne morate više brinuti o knjigama koje vaša maca obara dok pokušava da, ponukana poznatom mačijom radoznalošću, istraži nepoznati teritorij i udobno se smjesti na nekoj od polica.

Modularnost ovih polica omogućava sastavljanje na način koji odgovara vama i prostoru kojim raspolažete.

Zanimljivog izgleda, sa dosta prostora za spremanje knjiga, ova polica je proizvod koji će obradovati kako mačke tako i njihove vlasnike koji su ljubitelji dobre knjige, a istovremeno žele na svaki način učiniti život svog mačijeg prijatelja ugodnijim.






Uz čitanje ovog članka Enterijer.ba preporučuje sljedeći audio/video



Ukoliko ste i vi ljubitelj životinja i želite usrećiti jednu od njih, kliknite ovdje i udomite neko od ovih stvorenja koja traže dom i ljubav.