Linda je pametna, poslušna, prelijepa i višestruko nagrađivana. Ona je nešto što se u žargonu naziva „savršen ljubimac“. Evo priče o njoj i njenom vlasniku Borni.

..................................................................................







Linda je zlatni retriver i sa svojim vlasnikom Bornom živi u Dubici. Boravi sa njim u stanu, ali također ima svoj veliki boks u dvorištu te i u njemu ponekad provodi vrijeme.

 

Divan ljubimac

Koliko ljubimac može da utječe na energiju jedne porodice, na kvalitetnije provođenje vremena i na radost, govori činjenica da je Linda omiljena razonoda i obaveza, te da se njoj posvećuje mnogo slobodnog vremena.

Kao veliki ljubitelj životinja, naročito pasa, mogu reći da je njen dolazak unio veliku radost u naš porodični život i prihvaćena je sa oduševljenjem. Ona obožava da bude u našem prisustvu i u centru pažnje.


Što se tiče njenog ponašanja - nemamo problema, ona zna šta smije a šta ne. Jednostavno je savršen kućni ljubimac
– objašnjava Borna.


Održavanje dlake i čistoće stana

Tokom donošenja odluke o Lindinom dolasku u stan, ženski član porodice Pekić u početku je negodovao. Briga o higijeni stana i čistoći retrivera značila je mnogo više uloženog vremena u čišćenje. Međutim, rješenje je uvijek tu kada ljubav prema životinji postoji.

Mnogo vodimo računa o njenoj higijeni. Dlake su najveći problem u toku linjanja, ali redovna četkanja, šišanja i kupanja su rješenje da se to svede na minimum.

Na namještaj stavljamo prekrivače, radi lakšeg održavanja i to je sva promjena koja je uvedena od njenog dolaska. Kada je ona tu, uvijek je pozitivna energija oko nas, smijeh i radost. Osjeti našu ljubav koju joj pružamo i ona na svoj način uzvraća u još većoj mjeri
– kaže Borna.





Srećan pas i potvrđena ljepotica

Kao što joj i samo ime kaže, ona je jednostavno prelijepa. Njen vlasnik jako puno ulaže u nju, kao i u druge životinje u bliskom okruženju. Sa ostalim vlasnicima Borna odlazi na izložbe pasa, gdje Linda i njeni dlakavi drugari uživaju u pažnji. Također, njih dvoje provode dosta vremena zajedno u dugim šetnjama i u ljetnom periodu godine - na Uni, jer Linda obožava vodu.

Život sa njom je predivan. Provodimo mnogo vremena zajedno, u šetnjama, igri, vježbajući za izložbe. Oboje smo ispunjeni srećom i zadovoljstvom kada smo zajedno i to je već poznata priča – kroz smijeh kaže Borna.

Linda je dobitnica mnogih nagrada u regionu, neke od njih su: Šampion mladih u ljepoti, Zreli šampion u ljepoti, Najljepši mladi pas izložbe. Poslušna je, pitoma, voli da se igra i obožava djecu te je omiljena i u komšiluku i među prijateljima.





Život bez životinja nije život

Borna je od malena okružen životinjama i ozbiljno razmišlja o tome da mu to i zvanično bude profesija u životu. Njemu je dan bez životinja nezamisliv.

Uopšte ne mogu da vidim sebe u situaciji da nisam u njihovom okruženju svakodnevno. Još od malih nogu smo uvijek imali kućne ljubimce, mada je Linda dobila najviše prioriteta. Nezamisliv mi je dan bez životinja i nadam se da će tako zauvijek i ostati – za kraj nam objašnjava ponosni Lindin vlasnik.