Po Feng Shuiju spavaća soba treba biti oaza mira, ljubavi i romantike. To je mjesto gdje se tijelo i um odmaraju i relaksiraju. Zbog toga je veoma važno da se iz ovog prostora izbaci svaka smetnja koja narušava smirujuću Yin energiju.

..................................................................................








Spriječite konflikte

Kompjuter i poslovni dokumenti u spavaćoj sobi stvaraju konfliktnu energiju. Kompjuterski monitori potiču probleme slične onima koje stvaraju ogledala i TV-ekrani, jer imaju sličnu odražavajuću površinu, dok "poslovna" priroda kompjutera odvraća pažnju, što šteti ljubavi i nježnosti u vezi.

Kompjuteri pripadaju elementu metala, a metal iscrpljuje energiju zemlje, potrebnu za njegovanje i jačanje partnerstva. Nemojte dopustiti poslu da se ispriječi između vas i vašeg partnera. Riješite se svega što sa sobom u spavaću sobu donosi posao. U suprotnom će odnosi u vašoj vezi sasvim sigurno zahladnjeti.

Stolni kompjuteri su, s aspekta sukoba elemenata, štetniji od laptopa, čiji je ekran poklopljen kada je ugašen te tada nema vidljivu odražavajuću površinu.

 

Rješenje za male stanove

Ako živite u jednosobnom stanu ili garsonjeri, gdje nema dovoljno prostora da biste imali radnu sobu, postavite paravan koji će vizuelno odvojiti vaš krevet od radnog prostora ili neka vaš radni stol bude napravljen tako da se može podići i zaklopiti kada ga ne koristite.

Papire držite uredno složene u ladicama i pretincima ali nipošto ih ne odlažite u ladice ispod kreveta. Potrudite se da cijelu sobu redovno održavate i čistite jer će nered unijeti nemir i depresiju u vaš život.




Zapamtite da bi spavaća soba trebala biti više Yin nego Yang. U njoj je bolje ostaviti energije pritajenijima, smirenima i podložnim odmoru.