Figura ili slika konja u stojećem stavu pored glavnih ulaznih vrata može vam pružiti zaštitu stvarajući pri tome divnu Yang energiju.

Konj koji se propinje ima tendenciju da dominira prostorom. Zato slijedite svoj instinkt kad birate prikaz konja, kako biste bili sigurni da ravnoteža vašeg doma neće biti narušena.

 

Šta stvara negativnu energiju?

Postoji nekoliko struktura i pojava koje mogu gledati na vaša ulazna vrata, spolja ili iznutra, a koje mogu doprinijeti neravnoteži i širenju negativne energije u vašem domu.

Uzroci negativne energije mogu biti:

  • Razni predmeti koji podsjećaju na oblik nadgrobnih spomenika te donose bolest.
  • Predmeti u obliku vatre koji podstiču svađu.
  • Mrtvo drvo preko puta kuće.
  • Sučeljavanje s građevinskim stubovima ili bilo kakvim sličnim vertikalnim strukturama.
  • Dječije igralište preko puta kuće sa toboganima i ljuljačkama, koji mogu biti izvor određenih problema s obzirom na to da liče na strijele koje stvaraju oštar Ch'i koji povređuje vaš dom. Također, pošto se tobogani i ljuljačke neprestalno upotrebljavaju, njihov negativan utjecaj se time povećava.

Snaga i sreća

Prevazilaženje ovih prepreka je jednostavno. Treba se ugledati na stav borilačkih vještina i stajati toliko čvrsto na nogama da doslovno ništa ne može da vas natjera da se spotaknete. Statua konja idealno prikazuje takav položaj.



Zato postavite figuru ili sliku snažnog, uspravnog konja u blizini svojih glavnih ulaznih vrata. Konj, kao čvrst temelj i simbol sreće, donijet će vašoj porodici čast i priznanje.