Ako imate dvotarifno brojilo električne energije, noćni su sati odlični za uštedu struje. Jeftiniju tarifu iskoristite za uključivanje bojlera, mašine za pranje suđa, veša, peglanje ...

Pranjenocnatarifa

U Bosni i Hercegovini postoje dnevne i noćne tarife obračuna struje. Noćna tarifa je mnogo jeftinija te vrijedi od 23 do 8 sata u razdoblju u kojem se koristi ljetno računanje vremena, a tokom zimskog računanja vremena od 22 do 7 sati.

Za sve ostale korisnike električne energije koji se snabdijevaju putem JP Elektroprivreda BiH, niži dnevni tarifni stavovi primjenjuju se radnim danima u intervalu od 23 do 8 sati tokom ljetnog računanja vremena, a tokom zimskog od 22 do 7 sati. Subotom i nedjeljom cijeli dan tokom cijele godine.

Zato, ako imate dvotarifno brojilo električne energije, noćni su sati odlični za uštedu struje. Jeftiniju tarifu iskoristite za uključivanje bojlera, mašine za pranje veša, suđa, peglanje...

VAŽNO: Događa li vam se često da završite rad na računaru, a zatim počnete raditi druge poslove prije nego što ste ga isključili? Za to se vrijeme troši dragocjena električna energija. Tako ne samo da se gubi energija nego se zbog dodatnog opterećenja smanjuje i životni vijek uređaja.