Dizajneri holandskog studija Fiction Factory proveli su četiri godine usavršavajući dizajn izuzetno čvrste i izdržljive kućice od kartona za koju tvrde da može trajati čitav vijek.

Nazvana Wikkelhouse, što u prevodu znači obmotana kuća, ova kućica je napravljena od čvrstih kartonskih panela koji su lijepe jedan preko drugog ekološkim ljepilom. 

Paneli se obmotavaju oko ogromnog kalupa u 24 sloja, a kao rezultat nastaje čvrsta i relativno dobro izolovana struktura površine pet kvadratnih metara.

Svaki modul, težak je pola tone i ima osnovu dimenzija  4,6 m x 1,2 m. Moduli se mogu kombinovati tako da stvore strukturu željenih dimenzija za koju nije potrebno graditi temelj. 

Modularan dizajn omogućuje prilagođavanje željama kupca po pitanju rasporeda i dimenzija, kao i laku i brzu izgradnju, koja traje svega jedan dan.

Unutrašnjost kućice obložena je panelima iverice, pružajući joj toplu, rustičnu atmosferu. 

Prozori mogu biti postavljeni bilo gdje, baš kao i elementi za kuhinju i kupatilo.

"Wikkelhouse" je građena na ekološki način, sa tri puta manje štetnog uticaja na životnu okolinu u odnosu na tradicionalnu kuću. Uz to, segmenti se mogu iznova koristiti i u potpunosti reciklirati.

Cijena pojedinačnog modula iznosi približno 4.500 dolara.