Simon Dale, uz pomoć svog punca, vlastitim je rukama izgradio ovu hobit kuću koja se nalazi u šumi Zapadnog Walesa. Riječ je o eko kući izgrađenoj za tri mjeseca koja je koštala 8500 KM i primjeru koji dokazuje da ne trebate imati diplomu iz arhitekture da biste izgradili svoj dom. Naravno, ako imate tri ili više mjeseci slobodnog vremena, svoju šumu, iskustvo i prijatelja koji vam je voljan pomoći!

Kuća je izrađena od lokalnog hrasta, kamena, blata (potporni zidovi) i slame koja služi kao termoenergetska izolacija. To su materijali koji imaju vrlo malen utjecaj na okoliš. Neka dosadašnja iskustva, puno čitanja i uvjerenja (samog sebe) dali su mu hrabrosti da se sam upusti u pothvat izgradnje doma u prirodnom ambijentu.

Za oblaganje unutarnjih zidova koristio je žbuku od vapna koja osigurava prozračno i zelenije rješenje od cementa. Staro je drvo koristio za izradu podova i armature, kuću zagrijava drvom, a hladnjak se hladi podzemnim strujanjem zraka. Središnji krovni prozor omogućava prirodnom svjetlu da uđe u ovu eko kuću, dok solarne panele koristi za proizvodnju električne energije. Vodu crpi iz obližnjeg izvora, a kupaonica je opremljena kompost WC-om, dok oborinske vode prikuplja s krova za zalijevanje vrta.

Očito uspjeh ove kuće u šumi je samo početak za Dalea, koji trenutno gradi svoj sljedeći projekt kao dio prvog ovlaštenog eko sela u Walesu. Eko selo je inicijativa Lammas organizacije koja promiče razvoj eko stambenih kuća i stila života.