Bolja budućnost naše planete ogleda se u stvaranju proizvoda koji zadovoljavaju estetske i funkcionalne standarde, a načinjeni su od odbačenih materijala.

..................................................................................







Mnoštvo stvari koje imamo u našim domovima može se iskoristiti na nov i nesvakidašnji način. Ponekad nam je potrabna samo mala pomoć i skretanje pažnje na stvar koju je moguće ponovo upotrijebiti i reciklirati.

Neka vam ovih nekoliko ideja o tome kako iskoristiti bubanj vaše stare veš-mašine, nakon što okrene svoj posljednji krug, budu poticaj za zeleniji način života.


Simpatičan tabure

Bubanj mašine za pranje veša napravljen je od nehrđajućeg čelika i ima glatku i ugodnu teksturu. Čvrst je, a lagan te je savršen za izradu taburea.

Uz dodatak kvalitetnih točkića i mekanog jastučeta presvučenog tkaninom po želji, bubanj se pretvara u simpatičnu pomodnu sjedalicu koja se uklapa u svaku prostoriju vašeg doma.







Elegantan stolić

Ponovnom upotrebom obični bubanj možete pretvoriti u predivan stolić za dnevni boravak ili terasu, popunivši tako prostor za sjedenje na idealan način – reciklažom. Za gornju plohu stolića možete koristiti različite materijale.

Na fotografiji je prikazan stolić sa staklenom plohom koji izgleda veoma elegantno, ne skrivajući reciklirano postolje, koje se na ovaj način doima još zanimljivijim.














Igra svjetla

Još jedan neobičan način upotrebe bubnja jeste njegovo pretvaranje u lampu ili luster. Budući da nije previše težak, bubanj se savršeno snašao u ulozi viseće lampe.

Gotov luster napravljen od bubnja djeluje pomalo futuristički. Svjetlost koja curi kroz njegovu glatku i perforiranu površinu stvara prekrasan ambijent u prostoriji.



Izvor fotografija


www.yankodesign.com
www.ecostreet.com
www.behance.net
www.apartmenttherapy.com