Dobro osmišljen ured u kući izraz je ličnog izbora. To je prostorija posebno stvorena da zadovolji vaše potrebe, osobnost i ukus. Spajajući boje, osobne predmete i namještaj u domaćem stilu stvarate neslužbenu i poticajnu radnu okolinu, mnogo ugodniju od standardnog ureda.

..................................................................................

 

 

 

Izbor pravog prostora

Ured u kući trebao bi biti oblikovan praktično ali udobno. Savršena okolina koja pomaže stvaralaštvu i produktivnosti zahtijeva pozorno planiranje i analizu.

Za preuređenje u ured u kući, važno je izabrati prostor. Ako kod kuće namjeravate raditi puno radno vrijeme i provoditi većinu dana, trebate izabrati prostor koji će postati privlačan i ugodan, a ne neki vlažan i taman koji je teško koristiti.

Odabrani prostor može biti određen potrebama posla: naprimjer, crtači i dizajneri vole dobro, jednoliko osvjetljenje, stoga je idealan prostor u potkrovlju ili stražnjem dijelu kuće s mnogo prirodnog svjetla.

 

 




 

 

Mir i tišina

Ako možete, ured postavite na mirniju stranu kuće, daleko od bučnih prostorija, posebno ako su vam za potpunu usredotočenost potrebni mir i tišina. Ako, pak, razmišljate o preuređenju podruma ili suterenske prostorije u ured, sjetite se da prostori bez dobrih izvora prirodne svjetlosti mogu izazvati potištenost, umor, odnosno nezdravi su za boravak.


 

 

 

 







Pametan raspored

Dio užitka zamišljanja vlastitog ureda je i odlučivanje o tome kako će ured izgledati, osobito ako nema potrebe da oponašate izgled komercijalnog radnog mjesta. Pažljivo razmotrite stil i tip namještaja koji trebate i provjerite da li će sve to biti funkcionalno smješteno i raspoređeno, jer u suprotnom biste mogli osjećati tjeskobu zbog pretrpanog prostora.









Ured po mjeri vaših potreba i želja

Sigurno je da želite ured koji odražava vaš stil i osobnost i odgovara vašim specifičnim potrebama na poslu, zato nemojte žuriti s odlukama. Za sigurnu i udobnu radnu okolinu važno je uložiti novac u dobro oblikovan namještaj. Razmislite o vašem načinu rada, vremenu koje ćete provoditi u uredu i koliko ste spremni potrošiti da biste imali što udobniju radnu okolinu.
















Stolica za dobro zdravlje i ugodan rad

Posvetite dovoljno pažnje odabiru radne stolice, jer ona je ipak najvažniji dio opreme za ured u kući. Ulaganje u kvalitetnu, ergonomski oblikovanu radnu stolicu temeljno je pitanje zdravlja i učinkovitosti radnika. Potrudite se da prostorija bude što bolje osvijetljena, jer dobra rasvjeta pri radu smanjuje očni napor, glavobolju i umor. A koliko vam je svjetlosti potrebno, zavisit će od vrste posla koji obavljate.

 

Izvor fotografija

www.pinterest.com