Čitateljka Sedina je odabrala ljubičastu boju za detalje u kuhinji i dnevnom boravku, ali nije sigurna u kojoj mjeri je može koristiti u malom prostoru. Pročitajte preporuku našeg stručnog tima.

Poštovani, 

Slučajno sam pronašla Vaš mail pa bih Vas pitala nešto u vezi kuhinje,i iskreno se nadam Vašem odgovoru!

Radi se o tome da je prostor gdje će ići kuhinja prilično mračan jer nema prozora, a odlučila sam se za svijetlo ljubičastu i bijelu kombinaciju, jer će i ugaona garnitura biti istih boja, a boravak je spojen sa kuhinjom!

Svjesna sam da zbog manjka svjetlosti mora da dominira bijela boja i imam jednu varijantu na umu, pa me zanima da li sam na dobrom putu?! 

I gornji i donji elementi da budu bijeli sa ljubičastim ručkama (SLIKA 1.), a staklo između elemenata da bude također ljubičasto ili možda čak da bude staklo sa cvijetnim detaljima u pomenutoj ljubičastoj boji (SLIKA 2.). Cvijetni detalji mi se jako dopadaju! 

Pitanje za Vas je šta je najbolje, šta dodati ili oduzeti?? Ili Vi imate neku treću varijantu??

Unaprijed hvala.

Sedina 

.............................................................................................................

Poštovana Sedina,

Hvala Vam puno na povjerenju koje ste nam ukazali ovim upitom.

Naš prijedlog je da kuhinja bude u potpunosti u bijeloj boji, a da staklo uradite u nijansi ljubičaste koja se nalazi na garnituri. 

Ukoliko u dnevnom boravku nećete imati elemenata sa dezenima (cvijeće, geometrija i sl.), onda staklo možete uzeti u cvijetnoj varijanti.

Imajte na umu da ljubičastu možete koristiti samo za detalje, te da previše te boje u malom prostoru može izgledati napadno i u njemu se nećete osjećati ugodno.

Srdačan pozdrav i sretno sa uređenjem!

Stručni tim

Enterijer.ba magazin