Glasanjem posljednjeg člana međunarodnog stručnog žirija okončano je ovogodišnje takmičenje za najljepše uređen ugostiteljski objekat u regionu. Pobjednik je Restoran Comunale iz Beograda koji je osvojio 147 bodova koje mu je dodijelio 19-člani međunarodni stručni žiri.

............................................................................................................

Na drugom mjestu nalazi se Caffe „Zlatna ribica" iz Sarajeva koja je imala samo šest bodova manje, a slijedi je Restoran „Per Sempre" iz Podgorice sa 131 bodom. Na četvrtom mjestu je Restoran „More" iz Dubrovnika koji je osvojio 121 bod, te Lounge Bar Hotela „Falkensteiner" sa 114 bodova.

 

Ostali finalisti

Ostalih pet finalista bili su Caffe Bar Henessy iz Zenice, Intermezzo iz Sarajeva, Imanje Knjaz i iz Podgorice, Konoba Atrium iz Kotora i Ćatovića Mlini iz Morinja.

Pobjedniku će organizator takmičenja Enterijer.ba uručiti Grimiznu kuglu na svečanoj ceremoniji čiji datum će biti naknadno objavljen. Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom puhanja stakla.

Enterijer.ba po prvi put je organizovao takmičenje za Grimiznu kuglu u cijelom regionu u kojem su učestvovala 22 ugostiteljska objekta iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prethodna četiri takmičenja bila su organizovana na nivou Bosne i Hercegovine.

Medijski pokrovitelji takmičenja za najljepše uređen ugostiteljski objekat – Grimizna kugla su Fena, Beta, Radio M, Klix.ba, FACE TV, Oslobođenje, Magazine. Medijski partneri su SEEbiz, Poslovne novine, DOM INFO, BH Clubbing, Vijesti Crna Gora, Ekapija.com, Danas Srbija.

 

O Restoranu Comunale

Smješten je u nekadašnjem skladištu sa plafonom visokim šest metara, što mu dopušta neobičnu organizaciju sjedenja. Kako mu i samo ime kaže, u restoranu možete sjesti oko velikih komunalnih stolova od čelika i drveta, na drvenim klupama i barskim stolicama. Pri tome, neraščlanjen veliki prostor restorana omogućava mu da se u večernjim satima pretvori u bar/diskoteku, sa sasvim drugačijim tempom i karakterom dešavanja.

Industrijski dizajn i jednostavna rješenja osmišljeni su na način da u prvi plan dolazi kulinarski sadržaj objekta. Meni je okrenut ka poznatim italijanskim specijalitetima, pruža rijetku priliku za uživanje u jelima spravljenim uz originalne sastojke po autentičnim recepturama. Moderno opremljena kuhinja, koja u svom sastavu ima i pekaru, omogućava da sve što stigne pred vas ima svježinu i zavodljiv šmek.

 

Članovi međunarodnog stručnog žirija

• Maya Stanić (New York, SAD) – Event Manager
• Ito Shinji (Kanagawa, Japan) – profesionalni fotograf
• Githa Van Euwen (Amersfoort, Holandija) – profesionalna fotografkinja, ilustratorica i 'copywriter'ica.
• Ernesto Eduardo Dobarganes(Miami, SAD) - profesionalni fotograf i videograf
• Slavica Jarić (Poreč, Hrvatska) – tekstilna dizajnerica
• Admin Isaković (Niederstetten, Njemačka) - diplomirani inžinjer arhitekture
• Amer Kapetanović (Sarajevo, BiH) - profesionalni fotograf i videograf
• Igor Kuvač (Granada, Španija) - diplomirani inžinjer arhitekture
• Vanja Ciraj (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - modna dizajnerica
• Nataša Stojčević (Beograd, Srbija) – diplomirana inžinjerka arhitekture
• Maja Matašin (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - akademska kiparica
• Arijana Šuvak (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - diplomirana inžinjerka arhitekture
• Vojislav Vojo Kilibarda (Herceg Novi, Crna Gora) – slikar
• Budimir Željko Keko (Trebinje, BiH) - profesionalni fotograf
• Snežana Lazarević (Kragujevac, Srbija) – dizajnerica
• Snježana Domazet (Trebinje, Bosna i Hercegovina) – akademska grafičarka
• Goran Lojović (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) – diplomirani inžinjer građevinarstva
• Nađa Pušilo (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - balerina Narodnog pozorišta Sarajevo
• Aida Čorbadžić (Sarajevo, Bosna i Hercegovina) - operska pjevačica

Kako su glasali svi članovi žirija možete pogledati ovdje.