Kompanija Gorenje Commerce d.o.o. dobitnik je BestBuy nagrada za Bosnu i Hercegovinu koje dodjeljuje Međunarodna certifikacijska kuća ICERTIAS.

 

Na osnovu rezultata istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnijenja pod nazivom Best Buy Award Home & Decoration 2015/2016 – Bosnia and Herzegovina, koje je sprovedeno u skladu sa međunarodno priznatim znanstvenim metodama, Gorenje je pozicionirano kao prvoplasirano u četiri kategorije: Mašine za pranje i sušenje rublja, Aparati za kuhanje, Mali kućanski aparati i Frižideri i zamrzivači. Nagrade su dodijeljene proizvodima koji nude najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu Bosne i Hercegovine.

Naglašavajući da je ovo samo još jedan dokaz kontinuirane kvalitete proizvoda koju Gorenje nudi svojim klijentima već više od šezdeset godina, direktor Gorenje Commerce d.o.o. Uroš Marolt, istakao je da je put do ovih nagrada bio slušanje želja i potreba klijenata. 

"Baš kao što su rezultati ovog istraživanja došli na osnovu ispitivanja javnog mnijenja, tako su i naši proizvodi nastali kao rezultat želja i potreba naših kupaca. Uvijek težimo ka tome da proizvode prilagodimo našim kupcima i da njihove živote učinimo lakšim i jednostavnijim. Naši razvojni inžinjeri svakodnevno rade na usavršavanju Gorenje proizvoda i ove nagrade će im sigurno biti podstrek za daljnji rad", naveo je Marolt te dodao da će nagrađeni proizvodi BestBuy znak nositi do 01. januara 2017. godine.

Gorenje je jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata. Snabdijeva korisnike u sedamdeset država širom svijeta već više od 60 godina. Kompanija je izuzetno posvećena svojoj viziji da postane svjetski najbolji dizajnom vođen inovator kućanskih aparata. Osim po modernom dizajnu, jednostavnom upravljanju, adaptivnoj tehnologiji i savršenoj vrijednosti, Gorenje je svoju reputaciju potvrdilo i brojnim prestižnim internacionalnim priznanjima kao što su: Red Dot Design Award, Plus X Award i mnogim drugim. U svojoj misiji istaknuta je opredijeljenost ka kreiranju dizajnom vođenih, inovativnih rješenja proizvoda i usluga koji krajnjim korisnicima donose jednostavnost.