U ponedjeljak, 20. maja, stručni tim Bela Vida galerije posjetiocima će predstaviti novu postavku koja nosi naziv „Energija španskog doma". Postavku će svečano otvoriti Nj. E. Aurora Mejia, ambasadorica Španije u BiH.

.................................................................................................................................................


Andaluzija, kao postojbina flamenka, čuvene koride i španskih gitara, sa svojim specifičnim pejzažima i bogatom kulturom našla se kao inspiracija za uređenje enterijera i kreativna baza majske postavke u Bela Vida galeriji. Zavirivši u tradicionalne domove Malage, Granade, Sevilje i drugih, pronašla se ideja koja je pretočena u enterijer prepun crvene, snažnih tonova smeđe, sa mnogo kamena i prirodnih tkanina.

Ovoga puta stručni tim Bela Vide predstavit će i radove akademskih kipara Maje Matašin, Senada Patkovića i Nedima Đikića, te vitraže arhitektice Dijane Pregelj. Po prvi put u Galeriji bit će izložene grafike španskih umjetnika iz prethodnog stoljeća.
Trenutnu postavku 'Sjaj otomanske raskoši' zainteresovani posjetioci mogu pogledati u holu Importanne Centra gdje će biti izložena do ponedjeljka.