Ljubitelji maca bit će oduševljenim ovim skulpturalnim, artističkim i modernim kućicama za mace koje ne samo da njihovim krznenim prijateljima daju sklonište i omogućavaju im da se penju, već ukrašavaju i moderne enterijere.

............................................................................................................

Ukoliko dodate društvenu dimenziju, dobit ćete najbolje od oba svijeta. Ovih 10 modernih kuća napravili su američki arhitekti za ulične mace. Podstičući davanje donacija za FixNation, kalifornijsku neprofitnu organizaciju koja se bavi kastracijama/sterilizacijama, ove moderne kuće služe kao inspiracija za novu dimenziju u dizajniranju skloništa za ove kućne ljubimce.

Uličnim macama je data šansa da uživaju u skulpturalnim skloništima koja su kreirana za potrebe donatorske večeri u Los Anđelesu, a čiji cilj je bio skupljanje sredstava za sklonište.

Svaku kućicu je dizajnirao drugi arhitekta za ovaj događaj koji je organizirala nacionalna organizacija Arhitekti za životinje. Slatki mačići su se mogli igrati u, na, i oko geometrijskih kuća cijeli dan. Ponašale su se poput dinamičnog, nepredvidivog dijela cijelog sistema, udahnjujući mu na taj način život.