Feng Shui predstavlja odličan alat koji vam može pomoći pri odabiru i kupovini stana.

..............................................................................................................................................................

Analizirajte savjete koje vam predstavljamo kako biste kupili odgovarajući stan po vašoj i Feng Shui mjeri.

 

Lokacija zgrade i energija

Energija zgrade utječe na energiju stanova u njemu. Ukoliko je to moguće, odaberite stan u zgradi koja ima čist i dobro osvijetljen ulaz i koja se nalazi u sigurnom i prijateljskom okruženju.

 

Sprat i lokacija

Pokušajte svoju potragu okončati odabirom stana na višem spratu prije nego na nižem. Razlog je očigledan: što ste više, manje je stanova iznad vas, što znači lakša energija za vaš stan. Također, više je prirodnog svjetla, te bolji pogled i Ch'i koji ulazi u vaš stan.

Prema Feng Shuiju najbolje je izbjegavati stan koji je direktno okrenut prema liftu ili stepenicama. Odaberite stan koji je malo udaljen od užurbane energije koja dolazi iz lifta i stepenica.

 

Raspored prostorija i protok Ch'ija

Veoma je bitno da provjerite tok Ch'ija, odnosno energije, prije nego kupite stan. Kasnije može biti previše skupo ili čak nemoguće da napravite neophodne promjene za bolji Feng Shui. Znači vodite računa o tome da li se suočite sa zidom čim uđete u stan. Da li odmah ulazite u kuhinju?

Vodite računa da Ch'i ima lagan protok u stanu ili da ga možete napraviti takvim uz pomoć nekoliko jednostavnih dekorativnih detalja ili položaja namještaja. Naprimjer, problem zida koji je okrenut ka vratima možete lako riješiti, ali sigurno ne možete promijeniti položaj kuhinje ili kupatila.

 

Izvor fotografija

Foto 1

Foto 2