Uređenje doma u skladu sa konceptom španskog uređenja enterijera kreirat će prekrasan mediteranski osjećaj u vašem prostoru.

..............................................................................................................................................

Da biste to postigli, trebate istražiti špansku umjetnost i flamenco ples. Bezbroj je tema koje vas mogu inspirisati, ali ove dvije su odličan početak. Senzacionalna djela Dalija, Goye, Miro-a i Picassa pomoći će vam da grupišete ideje na kojima ćete raditi.


Rustične i jarke boje

Odaberite rustične boje za vaš enterijer. Bijelu, bež, terakotu, oker, karamel i boju jantara. Naglasite prostor detaljima u jarkim bojama poput žute, narandžaste, ružičaste i plave.

Na zidovima nemojte koristiti tapete. Odaberite neku od JUB tehnika urađenih uz pomoć spužve. Kao što je žuta boja u spavaćoj sobi na slici.

Na pod postavite velike terakota pločice ili napravite drveni pod. Vuneni tepisi će dodati boju u vaš prostor i bit će ugodni za vaša stopala.


Drvo i kovano željezo

Kada je dekor u pitanju, pokušajte unijeti što više punog drveta u tamnijoj boji. Vremešni komadi pomoći će vam da kreirate španski izgled. Također, detalji od kovanog željeza su više nego poželjni. Poput ove bašte na slici.

Ne zaboravite rasvjetu. Lusteri od kovanog željeza, fenjeri i svijećnjaci odličan su izbor.

Na prikazanim fotografijama je enterijer Bela Vida galerije uređen u skladu sa temom "Energija španskog doma". Postavkom su predstavljeni JUB, Simpo, Dekor Centar, Metal-Arte, Adaptee, Philips, Grantto Design. Za detalje o proizvodima kontaktirajte galeriju Bela Vida u Sarajevu.