Meke boje, ženstvene linije namještaja, eklektičan spoj kućne opreme i praktičnost ovaj stil čine jednim od favorita u uređenju enterijera.

................................................................................

 

 

 

 

 

Za razliku od klasičnog country stila, ovog puta pažnju privlači i sve omiljeniji 'cottage' stil koji se u bukvalnom prevodu može označiti kao „vikendica stil“.

Šta to zapravo znači? 'Cottage' stil predstavlja toplinu u uređenju koja se odnosi na enterijer ušuškane vikendice u planinskoj noći. Sve ono što je izopšteno iz velikih gradskih centara, gužve i vreve, a upućuje na čist hedonizam, na neobavezno a lijepo jeste cottage.

Njegov širok spektar u uređenju dopušta veliku individualnost, omogućava kombinovanje namještaja sa buvljaka i nešto skupljih komada, kao i pristupačnost za svakoga od nas.

Dnevna soba

Kockice sa prugama u kombinaciji crveno-bijelo i plavo-bijelo jedan je od najljepših prikaza 'cottage' dnevne sobe. Svježe, a opet ugodno i moderno, 'cottage' dopušta eksperimentisanje: upadljive komade sa neutralnim materijalima i bojama. Dnevna soba uređena ovako izgleda zaista primamljivo.

 

 

 

 

 

Kuhinja

Otvoren prostor i naglasak na prirodnom drvetu karakerišu kuhinju dekorisanu ovim stilom. Otvorene police, primjetan dodatak rustike, visoke grede, te mnoštvo detalja daju prostoru kuhinje prijeko potrebnu toplotu u kojoj se i spremanje hranje i njeno konzumiranje odvija u ugodnoj atmosferi.

 

 

 

 

 

 

 

Kupatilo

Kupatilo u 'cottage' stilu može biti veoma elegantno. Uz kombinaciju crno-bijelih tonova, kupatilo ima notu čistog, jednostavnog, a ipak savršeno privlačnog prostora. Balansirano uređenje sa dodacima modernih detalja, ali sa bazom u klasičnijem ili vintage stilu, odličan je izbor za domove koji žele opuštajući ugođaj.

 

 

 

 

 

Spavaća soba

Bjelina, svježina i 'shabby chic' elegancija - samo je jedna od mogućnosti kako dekorisati na 'cottage' način. Ono što je najzanimljivije u vezi sa ovakvom dekoracijom je to što se individualizam i kreativnost ne sputavaju niti jednim detaljem. 'Cottage' je otvoren za sve potrebe i zahtjeve onih koji njime dekorativno tretiraju enterijer.

Izvor fotografija