O prazničnim dekoracijama stola i stana tek će se pričati, međutim ono što je zajedničko svim gradovima Evrope, to je da su svjećice već počele da krase trgove, stanove i prozore.

..................................................................................







Kako u stvari decembar treba da bude osvijetljen?


Poseban stil i magija…

On je pred vratima i njega mnogi dočekuju sa radošću okupljanja, odmora i porodične atmosfere. Neizostavan detalj dekoracije su svakako svjećice, a šarenolikost i treptanje sijalica i boja u svaki prostor unose posebno topao i radostan osjećaj.

Zbog toga što mogu da se kupe na trgu, u specijalizovanim radnjama za kuću, u običnim prodavnicama - dostupne su svima. Njihov izbor ovisi o tome koje se boje preferiraju, odnosno da li će odsjaj biti zlatan, srebrni, crven, plav ili šaren.

Raskoš i jednostavnost - u svjećicama se krije mnogo čarobnih i blještavih ideja, koje dolaze same od sebe kada se svjetlost upali.




Ljubičasto

U modernom dobu i računar može da bude dekorativni element. Ovaj ukrašeni laptop u ljubičastoj nijansi izgleda zaista zanimljivo i neobično. Pord njega, još jedan neobičan dodatak u ljubičastoj boji su svakako ljubičasti leptirići koji simbolizuju slobodu i radost življenja.





Odsjaj u ogledalu

Ovo je odlično rješenje za hodnik i dnevnu sobu u kojima se odraz svjećica reflektuje i tako se stvara duplo veći svjetlosni efekat. Svedena i praznična zlatna ima poseban šarm i zato je uvijek u vrhu izbora  boja za ukrašavanje.





U stilu dirki klavira

Dom blista novim sjajem nakon dekoracije ovim neobičnim načinom postavljanja svjećica. Elegantno, jednostavno, a opet drugačije. Aranžirani zid u vodoravnim ”zavjesama” lagane svjetlosti može samo da upotpuni atmosferu.





Šareno i ljupko

Jako primamljivo rješenje, pogotovo ukoliko porodica broji i najmlađe članove, kojima je ovo posebno drag period godine. Eksplozija šarenih boja i vedrine stanu može da podari veseli osjećaj kakav se u decembru i slavi.




Sa motivima

Sa likom Babuške ili nekog crtanog junaka, svjećice mogu da imaju posebno značenje jer mogu da podsjećaju na drago putovanje ili na omiljenog lika iz djetinjstva. Tako se, osim što se drugačije dekoriše, prisjeća i na posebne trenutke života.





Izvor fotografija:

www.designersblock.blogspot.com
www.amazon.co.uk