Ideja za uređenje malog kupatila nikad nije na odmet. Pametnim namještanjem, pravilnim izborom boja i sitnim trikovima moguće je vizuelno stvoriti veći prostor.

Bolje organizovano kupatilo sa nekoliko sitnih promjena omogućava jednostavnije obavljanje jutarnjih rutina. Efikasnija iskorištenost kvadrature postiže se i bez velikih i skupih prepravki. 

 

Jednostavniji namještaj

Kabineti i ormarići kupatilu mogu promjeniti izgled. Umjesto klasičnih ormarića koji sežu sve do poda, dobra ideja mogu biti nogare i nešto prozračniji utisak u kupatilu. Prostora za skladištenje će i dalje biti, ali je efekat „odignutog od poda“ veoma bitan za male prostorije.

 

Dramatičan detalj

Jedan snažan, dramatičan detalj kao ova tapeta može da postane centralna tačka čitavog kupatila i da tako pomogne prostoru da izgleda veće. 

 

Bijelo i svijetlo

Bijele pločice i mnogo prirodnog svjetla učiniće da prostor izgleda veći i prostraniji. Ovaj već odavno poznati trik uvijek se može ukombinovati sa time da se u bijelo kupatilo ubace detalji u kontrastnim nijansama i zanimljivi komadi, poput prostirke u boji ili velikih ogledala.