Napravljeni tako da uštede mjesto u prostoriji, ugradni plakari su najomiljenija rješenja u spavaćim i dječijim sobama, kao i u hodnicima.

Dovoljno prostora za skladištenje, organizovana garderoba unutar njega i veoma često iznenađujuće efektan izgled utječu na to da se sve više ljudi opredjeljuje za ovaj tip ormara. Izrađuju se veoma često po mjeri te tako pristaju i najzahtjevnijim enterijerima (potkrovlja, kosine ili grede). 

 

 

Savremeni ormar

Izuzetno moderan, ovaj plakar posjeduje fronte sa sjajnim bijelim vratima i bijelim mat staklom. Veoma prostran, sa prozračnim efektom – savršen za elegantne spavaće sobe.








 

 



 

 

 

Ugradni plakar u minimalističkom stilu

Savršen minimalizam na djelu i elegancija – najjednostavnije se postižu bijelom bojom. Ovaj izuzetno moderan ormar, međutim, može se naručiti i u drugim kombinacijama boja, te na taj način osvježiti prostor sobe.

 

 

 

 

 

 

 




 

Ugaoni klizni plakar

Idealan za sobe kojima je potreban dodatni prostor, te je uz pomoć ovog plakara svaki dio zida i kosina iskorišten. Ova klizna vrata zauzimaju mnogo manje prostora od ostalih standardnih vrata na otvaranje.


















Zanimljive fronte od ogledala

Kreirati iluziju prostora sa frontama od ogledala, čiji dizajn pospješuju floralni motivi – nije nemoguće. Savršen plakar za manje spavaće sobe, čije ogledalo reflektuje svjetlost i optički povećava enterijer, a klizna vrata štede prostor.


















Klasični stil ugradnog plakara

Za klasičnu šemu spavaće sobe savršen je plakar u prirodnoj boji drveta. Duplo opremljeni garderober izuzetno je elegantan, a mat staklo posebno naglašava njegov dizajn.



















Vedri tonovi u sobi

Evo dokaza da plakar ne mora nužno da bude u zagasitim nijansama. Pink-bijeli klizni ugradni ormar je idealan za sobe djevojčica i tinejdžerki. Posjeduje sjajnu boju, mat staklo, pregršt prostora i zanimljiv prugasti stil.


















Iskorištenost svakog centimetra

Rješenje za sobe sa oštrim kosinama. Plakar izrađen po mjeri tako da se uklopi u prostor, posjeduje izuzetno moderan stil, kojem doprinosi i polica kao sjajna ideja za razbijanje monotonije „ispunjenog“ zida.


















Dramatični crni sjaj

Ormar koji ne pristaje svakom enterijeru, veoma jedinstven u svojoj izradi od orah furnira. Za sve sobe u kojima se želi dodati malo dramatike i posebnosti – crni ugradni ormar je sjajno rješenje.


















Kombinovani dječiji plakar

Skladištenje za dječiju sobu nikad nije bilo jednostavnije. Bijeli ugradni ormar je kombinacija prostora za odlaganje stvari i radnog mjesta za učenje. Potpuno iskorišten zid za dvije funkcije koje su neophodne svakom školarcu.



















Izvor fotografija