Dolaskom toplih dana sve više izbjegavamo boravak u zatvorenim prostorima. Zato, ako ne znate kako iskoristiti vašu baštu ili terasu i prirediti zabavu koja će izgledati kao iz filma, evo nekoliko ideja.

 

 

Ispunite svoje želje

Vjerovali ili ne, ovaj mali prostor je zapravo nadstrešnica. Neovisno o tome o kako malom prostoru je riječ, vi možete ispuniti svoje želje i urediti ga po svom ukusu.

Lampioni u bojama uvijek mogu pomoći u tome tako što će oživjeti vaš prostor. Zatim stolnjak u crvenoj boji učinit će da se osjećate ugodno, jer crvena boja simbolizira ljubav, strast, radost...

Također, svježe cvijeće u različitim bojama mamit će svačiji pogled. Sve što na kraju trebate jeste poslužiti omiljeno piće vašim gostima i sebi, te uživati u prizoru koji ste sami kreirali.

 

Prenesite dnevni boravak vani

Nemate vrtni namještaj? Bez brige. Sunčano vrijeme dopušta da se maksimalno opustite i uživate, zato uzmite ono što imate na raspolaganju. Iznesite stol i stolice iz trpezarije vani, te postavite čaše i pribor za jelo.

Pripremite vaše omiljeno jelo i pozovite prijatelje. Oni će se osjećati ugodno, cijenit će vaš napor, te pažljivo pripremljeni obrok, i uživat će u vrtnom dnevnom boravku.

 

Osvježite monotone površine

Stare otrcane površine osvježite s nekoliko slojeva vaše omiljene boje i odgovarajućim draperijama koje su napravljene od tkanine otporne na vremenske uslove.

Da bi boja bila dugotrajnija, izbrusite trijem kako biste dobili glatku površinu. Obojite je farbom koja je posebno napravljena da izdrži vremenske neprilike i hodanje po njoj.

 

Izaberite boje

Pravilo tri glavne boje važi i za otvorene prostore, odnosno za planiranje zabava na otvorenom. Izaberite tri glavne boje kako biste kreirali temu prostora. Odaberite asesoare u tim bojama, kao što su: salvete, tanjiri, baloni, papir, itd...

Time je posao završen, još se samo opustite i uživajte u društvu vaših prijatelja i pažljivo odabranih boja.

 

Uredite prostor za goste

Pretvorite svoj vrtni kutak u ugodnu kabinu s sečijama za do 10 osoba. Letvice postavljene u visini od dva metra štitit će vas od jakih sunčevih zraka, a ugodni povjetarac moći će doprijeti do vas.

Jastuci će pomoći da se osjećate što ugodnije i opuštenije dok ispijate vaš omiljeni koktel.

 

Nabrzinu napravite "švedski sto"

Ako nemate na čemu poslužiti goste, isprobajte ovaj brzi trik: postavite stara vrata koja su ravna i nemaju šupljina na kozlić za rezanje drva ili nešto slično što je stabilno. Prekrijte ih finim materijalom i to je sve.

Potom samo poslužite vaša omiljena jela, pića, pozovite prijatelje i uživajte u zabavi.

 

Iskoristite maksimalno prostor koji imate

Vlasnici ove kuće imali su problem. Malo dvorište koje je završavalo jako strimim brdom. Međutim, i za to postoji rješenje. Iskoristite ravnu površinu koju imate za postavljanje ogromne terase sa različitim zonama za život na otvorenom.

Izdržljiva sofa od ratana pružit će vam ugodan kutak za odmor, dok stol od aluminijuma neće zahtijevati nikakvo posebno održavanje da bi zadržao svoj glatki izgled.

Na kraju terase nalazi se mala ljetna kuhinja koja atmosferu čini idiličnom. Uživajte u svome prostoru.

 

Napravite senzaciju

Zabave na bazenu uvijek su sjajan način da se osvježite tokom vrućih dana. Ukoliko malo planirate unaprijed.

Gosti mogu zaboraviti peškire, kremu za sunčanje, naočale ... tako da vam je najbolje da to uvijek imate pri ruci uz obilje pića s ledom kako ne biste dehidrirali.

 

Salata u letu

Ova vanjska trpezarija nastala je iz dvije strasti: vrtlarstvo i zabava. Pergola pruža hlad i čini ovaj prostor ugodnijim.

Zid je prekriven jestivim biljkama i punim vrećicama svježeg povrća, tako da gosti mogu sami birati šta će jesti.

 

Osvijetlite vaš vrt

Ako se vaša druženja nastavljaju do kasno u noć, a pri tome nemate električnih utičnica u svom vrtu, onda su za vas idealni solarni lampioni, svijeće ili fenjeri postavljeni na stolovima ili rubovima terase.

 

Sparite temu sa okruženjem

Japanski vrt bio je inspiracija za ovu zabavu sa Zen temom. Dugački drveni stol pruža dovoljno prostora za posluživanje, dok su niske stolice moderna izvedba japanskog dizajna starog nekoliko stoljeća.

 

Zabava sa pogledom

Pretvorite svoj krov u nevjerovatan otvoreni dnevni prostor, čiji se sadržaj može usporediti jedino s pogledom na grad koji oduzima dah. Bazen / spa je napravljen po mjeri kako bi vaši gosti mogli uživati.

Ovaj prostor također nudi i otvorenu kuhinju, a strateški postavljeni zvučnici omogućuju vam da uživate u svojim omiljenim melodijama dok se sunčate.

 

Stol s darovima za goste i prijatelje

Zahvalite gostima na dolasku i pošaljite ih do stola koji se postavili na izlazu. Stol pažljivo dekorišite finim materijalom i malim darovima i slatkišima.

Gosti neće propustiti priliku da nađu nešto za sebe te odu iz vašeg doma sretni, zadovoljni i sa suvenirima.