Vuna, pliš i prediva omiljeni su zimski materijali kako za tijelo, tako i za dom. Pripremanje enterijera za nove vremenske prilike znači unošenje detalja koji su topliji, čupaviji, mekaniji i sa nešto debljim teksturama.

 

Deka za hladne zimske noći

Kreveti u tonovima vanile, kapućina i nježno sive smatraju se najomiljenijim izborom za zimski dekor. Bez jastuka, deka i prekrivača nezamisliva je bilo koja zima. Ipak, kada se razmišlja o krajnjem ugođaju, što estetskom, što praktičnom, prirodni materijali uvijek najboje prijaju koži i ambijentu. 

Primjeri kreveta 'obučenih' u štrikane prekrivače i jastuke, a koji podsjećaju na džempere i šalove, postali su pravi hit zadnjih nekoliko godina. Bez obzira da li je to ručni rad, što predstavlja pravi unikatni komad, ili industrijski proizvod, njegova tekstura, šara i oblik lako se uklapaju u rustične, moderne, eklektične ili pak nešto elegantnije enterijere.

 

Šareni otomani za vedru dnevnu sobu

Otoman koji izgleda kao stari retro, vuneni džemper također je veliki hit u jesensko-zimskoj sezoni. Oni služe kao dekoracija ili kao praktični komadi za sjedenje oko kafe stolića.

 

Obučeni detalji

Organske tkanine, meke i izdržljive, preporučuju se kao dobri izolatori za tijelo. Slična je situacija i sa enterijerom.