Papir je dostupna, jeftina i beskrajno kreativna „alatka“ za dekoraciju doma. Detalji izrađeni od papira spremnog za reciklažu mogu ukrasiti enterijer ili poslužiti kao dekoracija za praznike, rođendane, proslave i okupljanja.

................................................................................

 

 

 

 

Dajte papiru drugu šansu

Ukrasiti zid, policu, stol ili vrata na jednostavan i pristupačan način vrlo je jednostavno uz pomoć svježih ideja i starog papira. Nakon završenih akcija izrade nekih od detalja koje vam predlažemo shvatit ćete da je svaki ovaj komad mala umjetnost za sebe. Dajte papiru drugu šansu i budite kreativni, izrazite sebe i prilagodite dekor željama porodice.

 

 

 

 



 

 

 

Moderni oblici

Novinski papir isječen na trake i spojen u obliku srca odličan je način da dekorišete dom za vrijeme praznika ili godišnjica. Vrlo jednostavnim postupkom, sa nekoliko ovakvih komada u različitim dimenzijama, uljepšat ćete hodnik ili dnevnu sobu.

Za ovaku dekoraciju nema ograničenja. Okačeni pojedinačno, grupisani ili nanizani na špagu, detalji od srca u vedrim bojama unose radost i lijepu, romantičnu atmosferu.

 

 

 

Elegantan vijenac za vrata

Lijepak pištolj, papir i makaze dovoljne su da se izradi ovakav vijenac za vrata. Vijenac na fotografiji izrađen je od listova papira iz starog muzičkog udžbenika, međutim može to biti bilo koji papir, bilo koja boja i tema.

Spiralno umotati papir i napraviti fišeke znači načiniti korak ka novom ukrasu za ulazna vrata. Dio u sredini koji predstavlja centar vijenca može da bude bilo šta. Budite kreativni, iskoristite godišnje doba kao ideju, omiljeni film ukućana ili nešto sasvim treće.

 

 

 

 

 

Stari papir – novi stolnjak

Evo još jedne ideje kako iskoristiti stari papir. 'Papirni stolnjak' i marker učinit će pravi kreativni haos za vrijeme večere. Ispišite imena ukućana ili gostiju, obilježite mjesta gdje će se naći tanjiri, napišite lične poruke ili zanimljive recepte za jela koja ih očekuju – svi će biti oduševljeni. Jednostavna ideja, a tako efektna dekoracija. Pustite mašti na volju.