Nježne kremaste nijanse i bijela imaju mogućnost da stvore ugodnu atmosferu, kao i da budu inspiracija za opremanje. Suptilne, nježne i lake za kombinovanje, ove nijanse idealna su baza za zimski enterijer.

...............................................................................

 

 

 

Bijela je boja svjetlosti i simbol čistoće. Krem je njena toplija verzija, koja odaje ušuškanost.

Umirujući enterijer

U enterijeru kombinovanom sa nježnim tonovima može da se postigne atmosfera sa puno stila, koja pri tom djeluje umirujuće. U ton karti kompanije JUB (ww.jub.ba) može se naći čitav niz boja koje su vrlo bliske bijeloj, a imaju primjese žute ili krem. Bez naročitog „bojenja“ ipak se nalazi način da se unese doza topline u enterijer i postiže se efekat promjene.

Asocijacije na moderno

Bijela je asocijacija na uzvišenost i mir, ali isto tako na hladnu uzdržanost, led i širinu. Na nama je da u enterijeru doziramo ove tonove onako kako želimo da njima budemo okruženi. Bijela je u modernoj arhitekturi usko povezana i sa futurizmom, minimalizmom i svježinom. Njena najveća snaga jeste u oblikovanju enterijera u kojima stvara najrazličitije efekte sa drugim tonovima.

 

 

Uvećavanje prostora

Vizuelno svjetlija i prostranija je ona prostorija koja je tretirana bijelom ili krem. Ovo su omiljeni tonovi garsonijera, uskih, mračnih hodnika i prostorija sa slabim izvorom prirodne svjetlosti. Krem i bijela čine da prostor „lako diše“ i zbog toga su zahvalne za sve aplikacije u izazovu promjena. Poigravanjem bijelih površina visokog sjaja i mat nijansi, bilo u vidu namještaja, zidova ili podova, enterijer dobija jednu suptilniju nijansu, omiljenu u periodu zime, kratih dana i dugih, mračnih noći.

 

Izvori fotografija:

Foto 1
Foto 3, 4