Kada se radi o uređenju enterijera, stav „manje je više“ nigdje nije toliko prisutan kao u stilu nordijskih zemalja, prvenstveno Švedske. Bez mnogo „galame“ skandinavski stil uređenja i njegovi dekorativni elementi došetali su na naše tržište kroz Bela Vida Galeriju i  postavku „Veni, Vidi, Viking“.

................................................................................................................................................

Čistoća, bjelina, svedenost, jednostavnost, naklonjenost detaljima i praktičnom samo su neki od postulata vezanih direktno za skandinavski stil uređenja doma. Poznati kao praktični i ljubitelji funkcionalnosti, Šveđani su enterijer maksimalno prilagodili svojim potrebama i tako se izdvojili kao ponosni i cijenjeni vlasnici ovog dekorativnog stila.

Inspirisana skandinavskim dizajnom, Bela Vida je mjesec maj 2012. godine posvetila postavci koja nosi naziv „Veni, Vidi, Viking“ i na taj način prostor svoje Galerije osvježila tonovima prvenstveno bijele i plave, kao i još nekolicinom svjetlijih tonova. Izuzetno udoban namještaj, skladni i prozračni tonovi i relaksirajući enterijer, odmor su za sva čula i navode na uživanje u svakom trenutku provedenom u ovakvom enterijeru.

Kombinacija izuzetno modernog sa nešto rustičnijim komadima, karakteristična je za sjever Evrope, te je tako i u Bela Vida Galeriji pronašla svoje mjesto.

Uživajte u fotografijama!