Nakon napornog dana svi se volimo opustiti u miru i tišini svog doma, prigušiti svjetla, zavaliti se na kauč, umotati dekicom i pogledati omiljenu seriju. A šta kad biste u ovakvu opuštenu kućnu atmosferu unijeli i malo romantike jednom sasvim neobičnom lampom ...

Tajvanski dizajnerski studio Acorn osmislio je zanimljivu lampu u obliku Mjeseca koja će u vaš omiljeni kutak doma unijeti svjetlost i trunku čarolije kakvu osjetimo kad za vedrih noći pogledamo na noćno nebo s kojeg nas promatra velika svijetleća lopta.

Luna je okrugla lampa izrađena od staklenih vlakana i netoksičnog lateksa.

Dolazi u sedam različitih veličina čiji promjer varira od 8 do 60 cm, a zanimljivo je da je svaki primjerak ručno rađen.

Iako je Luna svoju premijeru već doživjela na nekoliko koncerata kao dio scenske rasvjete i u pojedinim video spotovima, dizajneri iz Acorn studija željeli su svim ljudima pružiti priliku da svoje domove ukrase ovim jedinstvenim rasvjetnim tijelom.

Upravo su s tom idejom i pokrenuli crowfunding kampanju na Indiegogo platformi, višestruko premašivši ciljani iznos za realizaciju projekta, a to za sve zainteresirane znači da proizvodnja i prodaja kreće od marta 2016. godine.

Ovim lampama dizajneri žele potaknuti ljude da svoj životni prostor, dnevnu sobu, radni kutak, prozorsku klupicu ili čak i vrtove (jer Luna je vodootporna) posmatraju drugačijim očima i odluče se na nešto manje konvencionalnu dekoraciju, jer poznato je da prostor u kojem provodimo većinu vremena itekako utječe na naše emocije i stanje duha.

Zemljin satelit oduvijek je fascinirao ljude svojim sjajem, mističnošću i romantikom koju priziva, a lampa u obliku Mjeseca idealan je dekorativni element koji će upravo tim umirujućim raspoloženjem i toplom ambijentalnom svjetlošću ispuniti vaše omiljene prostorije doma, balkon ili pak vrt.